Olvasó

2006.10.28. 02:29

Nép: savazzatok!

Irakban összesen úgy hétmilliárd dollár után nyomoznak. Bagatell, gondolom, itt élőként meg se rezzennek... 800 millió dolcsi eltűnéséhez például ...

Boda András

Bagatell, gondolom, itt élőként meg se rezzennek... 800 millió dolcsi eltűnéséhez például állítólag az iraki ideiglenes kormány tisztviselőinek van némi köze, de mindenképpen erőteljesen hangsúlyoznám az állítólag szót, mert a vádat a korábbi, átmeneti kormány (korábbi) pénzügyminisztere fogalmazta meg. Igaz, ő tudomásunk szerint még soha életében nem hazudott (illetve meg nem erősített források szerint egyszer gyerekkorában eltitkolta, hogy ő ejtette szép perzsaszőnyegük közepére pofával lefelé a lekváros kenyeret, ám ez Ali Alavi szerint nem hazugság volt, csupán a tények nem teljes körű ismertetése), mégsem árt az óvatosság. Aki nem hazudik, az természetesen ennek folyományaképp nem is lop, nyilvánvaló hiba lenne tehát magyarosan azt feltételezni, hogy a korábbi pénzügyminiszter csupán irigy utódaira, akik lényegesen ügyesebben turkáltak a sütisdobozban - ahogyan megfogalmazta. Az iraki Feddhetetlenségi Tanács (!) vezetője egyébként több elfogatóparancsot is kiadott a lopással gyanúsítható tisztviselők ellen, ám azok elmenekültek az országból. Láthatjuk: még Irak népe is szerencsésebb nálunk - egy-két apróvadat leszámítva a többi boldogan él, míg meg nem halunk.

 

Ügydöntő reformnépszavazás hozhatja el a válság megoldását.

Ezen az emberek szabadon dönthetnének a megszorításokról, továbbá eldőlne a hazugságokra épülő kormányzás sorsa is. A magam részéről különösképpen szeretek népsavazni (sic!), és úgy sejtem, a többség szintén alig várja, hogy alig ötmilliárd forintért ismét aktív részese lehessen annak az egyre népszerűbb foglalatosságnak, amit jobb híján politikának neveznek azok, akiknek még nincsenek fizikai fájdalmaik e szó kiejtésekor és/vagy hallatán. Érdekes kérdés persze, hogyan fog zajlani a kormányzati munka azt követően, hogy a népsavazás (vagy annak elmaradása, illetve bármi egyéb) hatodjára is egyértelműen megmutatja, Gyurcsány és bandája hazudik, lop, csirkét darál, és piszkálja a nagy lábujja körmét. Ettől kezdve ugyanis minden egyes döntés előtt-után-közben kérni fogom, hogy savazhassak... Játsszunk most népsavazósat: úgy néz ki ugyanis, ismét lehetnék én a Független Irodalmárok Kulturális Alosztályának (FIKA) főtitkára. Kérem, most feleljenek szépen nemmel: 1. Akar-e Ön mostani jövedelménél 87 százalékkal kevesebbet keresni? 2. Szeretné-e Ön, hogy minden nap érzéstelenítés nélkül kihúzzák egy fogát? 3. Örülne-e, ha holnap elzárnák Önnél a vizet? 4. Van-e otthon tengeri akváriuma egy ámbrás cettel? 5. Szeretne-e húsz évre börtönbe menni? Amennyiben minden kérdésre nemmel válaszolt, azt hiszem, elég nyilvánvaló, hogy Pilsnerurquell Zénó mostani (meleg, idióta és analfabéta!) főtitkár alkalmatlan - kérésükre tehát átveszem tőle az ügyeket.

 

Továbbra sem hajlandók együtt ünnepelni a politikai erők a városban.

No és akkor mi van? Hallottam már, halvány félmosollyal szokták mondani magukról az érintettek, a politikus is ember (még ha, tisztelet a kivételnek, nem is e világban él), s mint ilyen, nyugodtan utálhatja a politikát, a politikusokat. A bőréből kibújni senki sem tud, így hát értelemszerűen azokkal kell megszakítani az együttműködést, akikkel lehet: a kollégákkal. Nem is szólva arról, hogy hagyománytisztelet is van a világon: márpedig Dunaújvárosban időtlen idők óta külön ünnepelnek a pártok, már akkor is így volt, amikor egy párt volt. Büszkék lehetünk: mi nem ma kezdtük a széthúzást - és nem holnap fogjuk abbahagyni sem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!