Olimpia

2012.07.30. 05:39

London 2012 - Két gólos vereséget szenvedett a dánoktól a magyar férfi kézilabda válogatott

A magyar válogatott kiélezett mérkőzésen 27-25-re kikapott az Európa-bajnok dán csapattól a londoni olimpia férfi kézilabdatornájának első csoportfordulójában.

MTI


A csarnokban több száz magyar szurkoló foglalt helyet, a bemelegítés alatt Mocsai Lajos külön köszöntötte őket, igaz, a dán drukkerek is képesek voltak jó hangulatot teremteni. 
A 3. perc végén Császár törte meg a gólcsendet, a kapuban pedig Fazekas gyorsan elkapta a fonalat, öt percen át nem adta meg magát. A dánok hamar védekezési stílust váltottak, ekkor Nagy pillanatai következtek. Amikor a válogatottba három év kihagyással visszatért átlövőt kiállították, akkor is sikerült tartani az előnyt (12. p: 6-4). Az összképen az sem rontott, hogy Császár büntetőt rontott, mert utána szép átlövéssel helyre hozta hibáját, majd 8-5-öt hátrányuknál időt kért a dánok edzője.
    
Jobbak is lettek ettől, és megkezdték a felzárkózást. A 21. percben - Schuch kiállításakor - a fantasztikus kezű Eggert révén egyenlítettek (21. p: 8-8). Mocsai Lajos próbálta rendezni a sorokat, mivel együttese ekkor már hét perce nem talált be. A cserék ellenére nem vált hatékonyabbá a játék, a kifogástalanul védekező dánok - először a meccs folyamán - a 25. percben vezettek, mégpedig 10-9-re. Perez és Nagy sem úszta meg kiállítás nélkül a szünet előtti hajrát, így aztán háromgólos hátránnyal várta a magyar csapat a második félidőt.

A térfélcsere után a francia játékvezetők változatlan hévvel osztogatták a büntetéseket. Zubai ellen előbb támadószabálytalanságot ítéltek, majd kiküldték a beállóst, mégis ebben a szakaszban sikerült feljönni, majd egyenlíteni (16-16). Nagy így is hiányzott a védelemből, de mivel már kétszer kiültették, a végjátékra tartalékolta őt a kapitány. 


A bírók változatlanul katasztrofálisan fújtak, egyértelmű heteseket nem adtak meg a magyaroknak, például gyakori belül védekezésért. Ezeken nagy részt túltette magát a válogatott, és tartotta a lépést a durvaságoktól sem visszariadó Eb-aranyérmessel. Fazekas visszaállásával feljavult a kapusteljesítmény, és az 52. percben már 23-21 volt a magyaroknak. Időt kértek a dánok, aztán emberelőnybe kerültek, s ez idő alatt egyenlítettek (23-23). Visszaállt Nagy, Mocsai Tamást pedig kiállították, a dánok meg visszavették a vezetést (55. p: 24-23).
A magyar kapitány is időt kért, de a dánok őrizték sovány előnyüket. Két eladott labda már nem fért bele, és a mezőny legeredményesebbje, Eggert eldöntötte a két pont sorsát.    

A csoport további mérkőzésein:

Horvátország-Koreai Köztársaság 31-21
Spanyolország-Szerbia 26-21

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!