Olimpia

2012.07.28. 07:27

London 2012: Biros vezetésével a stadionban a magyarok

Közép-európai idő szerint éjfél után bevonult a magyar csapat a stadionba a londoni olimpia megnyitóján.

MTI

A küldöttség élén a piros-fehér-zöld zászlót a háromszoros ötkarikás bajnok vízilabdázó, Biros Péter vitte. A sorban ott volt - többek között - Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Molnár Zoltán MOB-főtitkár, csapatvezető. A magyar csapat 157 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a brit fővárosba, vagy szombaton már verseny vár rájuk. A férfiak fekete nadrágot és fehér zakót, a nők kalotaszegi mintával díszített bordó kosztümöt viseltek.

A pörgős, modern zenére zajló sportolói bevonulást a hagyományokhoz híven az ötkarikás játékok bölcsőjének számító Görögország versenyzői nyitották, a magyarok pedig az angol ABC alapján a 84. helyen érkeztek. Kettővel utánuk jött be a stadionba az a négy versenyző, akik független indulóként, az olimpiai zászló alatt szerepelnek. A sort majd 205.-ként a házigazda britek zárják.

A londoni olimpián 204 nemzet csaknem 10 500 versenyzője vesz részt.

Olimpia - Hírek, információk itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!