Olimpia

2016.08.05. 19:55

Kovács Zsófia felkészült, bizakodva várja az olimpia rajtját

Rio de Janeiro - A tornászok versenyei már szombaton megkezdődnek. A Dunaferr SE sportolója, Kovács Zsófia vasárnap az egyéni összetettben mutatkozik be.

Dunaújvárosi Hírlap

Hidvégi Vid és Kovács Zsófia is jól szerepelt a tornászok pódiumedzésén a riói olimpián.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkárának tájékoztatása szerint az olimpiai nyolcadik helyezett Hidvégi a pódiumedzésen a második csoportban mesterével, Laufer Bélával modellezte a versenyt. Vagyis bemelegített, majd ült, kivárta azt az időt, amíg lemegy a talajgyakorlat, majd jött egy fogás a lovon, és utána hibátlanul mutatta be 6.6 kiindulójú gyakorlatát a bírók nagy elismerésére. A világbajnoki negyedik helyezettre pénteken még egy edzés vár.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Trenka Jánostól, Kovács Zsófia edzőjétől megtudtuk, hogy az Európa-bajnoki ötödik helyezett a második csoportban talajon kezdett. Itt volt több apró hiba, de összességében jól sikerült a gyakorlat, amely egy tizeddel ér többet, mint a kontinensviadalon.

Az új ugrás hibátlan lett, a korábbival volt némi gond, végül azt is sikerült kifogástalanul bemutatni. A felemáskorláton az új 6.3-as kiindulójú gyakorlat kiváló lett, a gerendán viszont volt több megingás is. A pódiumedzés után Kovácsék visszatértek az olimpiai faluba, de a tervek szerint még megnézik az amerikai női válogatott pódiumedzését. Hidvégi Vid szombaton, Kovács Zsófia vasárnap lép a szerekhez a riói olimpián.

Altorjai Sándor, MATSZ-főtitkár:

- Mindkét versenyző megfelelően teljesített a pódiumedzésen, úgy látom, jó állapotban vannak. Vidtől elfogadnám ezt a gyakit a versenyen is, Zsófi ugrásban és felemáskorláton emelkedett ki, remélem, ez önbizalmat ad neki. Közben a bejáratnál találkoztam a női technikai bizottság tagjaival, akik nagyon szívélyesen üdvözöltek, és ismét felhozták, milyen jól érezték magukat egy hónapja Budapesten a FIG Technikai Biztottság ülésén.

Trenka János, Kovács Zsófia edzője:

- Az összképet tekintve jól sikerült a pódiumedzés, az ugrást és a felemáskorlátot elfogadnám a selejtezőben is. A talajjal szerintem nem lesz gond a versenyen, a gerendánál egy kicsit jobban kell koncentrálnia Zsófinak, ez lesz az utolsó szer. Összességében elégedett vagyok, pénteken egy edzés vár ránk, a megnyitóra nem megyünk, mert az sok lenne a vasárnapi szereplés előtt.

 

A magyar tornászok programja (helyi idő szerint):

08.06. szombat: férfi selejtező 14.30-17.00.

08.07. vasárnap női selejtező: 11.30-13.00.

08.11. csütörtök női egyéni összetett döntő16.00-17.55.

08.14. vasárnap szerenkénti döntők (magyar szempontból érdekes lehet: férfi: lólengés, női: felemáskorlát, ugrás) 14.00-17.00.

Az időeltolódás plusz öt óra Magyarország irányába, vagyis a 14 óra nálunk 19 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!