Olimpia

2016.08.21. 19:55

Könnyekkel teli medence - Most keserű ez a szőlő, hiszen szinte már a kezükben volt a bronzérem

Rio de Janerio - Női vízilabda-válogatottunk jól játszva úgy tűnt, megszerzi a bronzérmet az oroszok elleni pénteki meccsen, ám a végén az ötméteresekre maradt a döntés, amiből az ellenfél került ki győztesen. A harmadik olimpián sem sikerült felállni a dobogóra...

Gallai Péter

A két Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics játékossal, Kasó Orsolyával és Garda Krisztinával felálló magyar csapat az utolsó fél percre egy gólos előnnyel fordult, ám a lefújás pillanatában Anastasia Simanovich a falból behúzta, ezzel 12-12 lett. Jöhettek a büntetők, a hetedik körig senki nem hibázott, ám ekkor Kisteleki Hanna lövését megfogta Karnaukh...

A magukba roskadt és zokogó magyar lányok közül szinte senkit nem lehetett szóra bírni.

- Fájt ez a gólt, nagyon fájt - fogalmazott pityeregve a szövetség honlapjának a dunaújvárosi, Újpesten játszó Szücs Gabriella, aki azt is elmondta, hogy amíg az ausztrálok ellen ők, addig most az oroszok mentek neki lélektani fölénnyel az ötméteres párbajra.

A drámai vereség után könnyes szemekkel mentek a mieink az öltözőbe, a szavakat nem találták, nem is keresték. A szövetségi kapitány, Bíró Attila persze kiállt a média elé, igyekezett higgadtan fogalmazni, ugyanakkor érződött rajta, üvölteni tudna a fájdalomtól - számolt be az mvlsz.hu.

Nem sikerült megszerezni a harmadik helyet, pedig egy másodperc kellett volna csak hozzá... Lent Szücs Gabriella és Takács Orsolya (b-j), fent Illés Anna, Garda Krisztina és Tóth Ildikó MTI Fotó Illyés Tibor

- Az emberhátrányos védekezésben a rossz kéz oldalán volt egy játékosuk, akire készültünk, de igazából ő vert meg minket, nem tudtuk semlegesíteni - fogott aztán az értékelésébe. - Úgy látom, ezen ment el a meccs, nem az utolsó másodpercekben. Glyzina nem volt ott az Európa-bajnokságon, de láttuk az olimpián minden meccsen, kielemeztük, egyszerűen nem értünk ki rá. A végén két megoldás lett volna, de Czigány Dóra a harmadikat választotta, ami nem volt a legszerencsésebb, de nem fognám rá az egészet, mivel fiatal, kevés ilyen légkörű mérkőzést játszott. A hátrányt is ki lehetett volna védekezni persze, de nagy volt az őrület a vízben.

Az ötméteresekkel kapcsolatban is kérdezték, így felelt:

- Bíztam a lövőkben, hatot be is lőttünk, egyet azért meg kellett volna fognia a kapusunknak. Próbáltam cserélni, de nem volt szerencsénk.

A felvetésre, miszerint rendkívül nehéz lehet most ilyen higgadtan nyilatkozni, így reagált:

- Fáj, persze hogy fáj, ugyanakkor pozitívan tekintek vissza az elmúlt időszakra, itt voltunk az olimpia legjobb négy csapata között. Persze most keserű ez a szőlő, hiszen szinte már a kezünkben volt a bronzérem. Az oroszok megérdemelten nyertek. Fájó tanulság, sajnálom a lányokat, mert nagyon sokat tettünk azért, hogy idáig eljussunk. A második félidőben komoly erőket mozgósítottunk, megfordítottuk a meccset, helyenként gyönyörű játékkal, de sajnos ilyen a női vízilabda.

A döntőben a magyar csapatot a csoportmeccsen és az elődöntőben is legyőző címvédő Egyesült Államok nagy fölénnyel, 12-5-re nyert az olaszok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!