Olimpia

2012.08.06. 17:28

Olimpia - Kásás egyre jobban bízik az aranyban

London - A pekingi fináléban még hatalmas csatát vívtak a felek, Kemény Dénes együttese ezúttal edzőmeccs jellegű találkozón diadalmaskodott a tengerentúliak felett. Egyoldalú küzdelmet láthatott a vízlabdázók küzdelmeire felhúzott – amúgy impozáns – mobil uszoda közönsége. A mieink 11-6-ra nyertek, ezzel megszerezték a harmadik helyet a csoportban.

Horog László

Az már korábban eldőlt, hogy a szerbek elsőségét semmi sem veszélyezteti az A-jelű hatosban – mindössze Montenegrónak ajándékoztak egy pontot -, a másik oldalon a horvátok járnak a többiek előtt, legalább is a csoportküzdelmek során biztosan. A hétfői játéknap a mögöttük továbbjutókról volt hivatott dönteni. A magyarok az előkészületek során vereséget szenvedtek az amerikaiaktól, az ötkarikás játékokon azonban nem. Kásásék félidőben már 6-2-re is vezettek, rendkívül egyoldalú volt a csata, a Kemény-legények győzelme azt jelenti: Szerbia és Montenegró mögött, a 3. helyen végezve a másik ágon első horvátokat biztosan elkerülik, az esti spanyol-olasz győztesével meccselnek szerdán délután, a negyeddöntőben.

A szövetségi kapitány, Kemény Dénes közölte, a legfontosabb az volt, hogy a gárda visszaszerezze a biztonságát. Úgy tűnik, ez sikerült. „Két nappal és négy nappal ezelőtt, a legutóbbi két meccsünk után is mondtam: ha nem ajándékoznak minden negyedben könnyű gólokat és elkerülhető büntetőket az ellenfeleknek, akkor nyerni fogunk. Ezúttal megvalósítottuk az elképzeléseket, jól működött minden. A támadással eddig sem volt különösebb probléma, ugyanis a románoknak tizenhét gólt lőttünk, ám a védekezés hagyott kívánnivalót maga után. Tudtam, hogy bekkelni nem felejtettünk el, jeleztem a fiúknak, hogy a feladatokat ne rutinból próbáljuk megoldani, hanem jó koncentrálással.

A második félidő derekán távoli bombával jelentkező Madaras Norbert elmondta, nem gondolta, hogy ilyen könnyű győzelmet aratnak, nagyobb csatára számított. „Abban természetesen bíztam, hogy a párharcból mi kerülünk ki győztesen. Fontos volt, hogy az elején el tudtunk lépni három-négy góllal, ami elbizonytalanította az ellenfelet, ezúttal nem működtek azok a figuráik, amelyek máskor igen. Nekünk pedig volt annyira rutinunk, energiánk, lelkierőnk, hogy a hibáikat kihasználtuk, s a folytatásban sem engedtük őket feljönni. A fontos pillanatokban mi lőttünk gólokat.”

Az ezúttal két gólt szerző Biros Péter szerint a minimális célt, azaz a továbbjutást elérte a csapat, majd hozzátette: igazából számukra csak most kezdődik az olimpia.

- Örülök a magabiztos győzelemnek. Az nyilvánvaló volt, hogy továbblépünk, de nem szerettük volna az utolsó, negyedik helyen kvalifikálni magunkat a negyeddöntőre. Mindent beleadtunk ebbe a mérkőzésbe, várjuk az ellenfelet. Tulajdonképpen mindegy, hogy a spanyol vagy az olasz együttes lesz az, mindegyik rendkívül erős. Bármelyiknek is találkozunk, meg kell vernünk, ha éremért szeretnénk csatázni. Márpedig azért jöttünk a brit fővárosba. Minél fényesebbért.

Kásás Tamás szerint egyre jobban összeáll a támadás és a védekezés, úgy érzi, a gárda magabiztosabb. „A tornán ezúttal játszottunk a legjobban. Ahogy múlnak a napok és a mérkőzések, egyre inkább úgy érzem, hogy megvédhetjük címünket. Tudom, hosszú és rögös még az út, de bíztató, hogy egyre jobban összeállunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!