Olimpia

2012.08.07. 05:30

A nagy lehetőség: ott lehetnek az olimpiai döntőben a vízipólós lányok

Dunaújváros/London - Az oroszok legyőzése után ma a spanyol csapaton keresztül vezethet az út az olimpia döntőjébe a magyar női vízilabda-válogatott számára.

Gallai Péter

Két Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors játékos révén  - Szücs Gabriella és Menczinger Kata  -  különösen figyelnek a helyi sportbarátok a női vízilabdázók ötkarikás szereplésére. Nincs ezzel másként Mihók Attila, a lányok mestere sem, aki úgy igazítja az U19-es válogatott itteni felkészülését, hogy a közös meccsnézéseket a programba illeszti.
- Leginkább szurkolóként követem az eseményeket, kiabálok és izgulok a képernyő előtt. Azzal tisztában voltunk a csoportmeccsek előtt, hogy érdemben a negyeddöntő lesz az első fontos lépcsőfok. Azt mondhatjuk, hogy szerencsésen alakult minden és az oroszokat kaptuk, akik nem lebecsülendők. A fantasztikus siker értéke úgy különösen kiemelendő, hogy felháborító volt a bírói ellenszél. Miért mi kerülünk mindig úgy emberhátrányba, hogy   labda nélküli kiállítást fújnak...? Ez a győzelem lendületet kell adjon ma a spanyolok ellen, ha nekem kellett volna választani az ausztrál, amerikai, spanyol hármasból ellenfelet, utóbbiakat mondtam volna.


A dunaújvárosi szakember szerint a csoportban ugyan  kikaptunk elődöntős ellenfelünktől, de a lányok koncentráltabb játékkal ott lehetnek a döntőben. Egy nagy lehetőség előtt állnak, csalódás lenne ha nem jutnának tovább: - Egy a lényeg, a ne a sípmesterek döntsenek a továbbjutó kilétéről. Ami pedig a mi játékosainkat illeti, Szücs Gabi húzza a csapatot, vezéregyénisége a válogatottnak. Az a fontos, Gabi  ne  azzal a tudattal menjen ki az öltözőből, hogy "remélem menni fog a játék", hanem úgy: "ki nyerje meg a mecset, ha nem én..." Menczinger Kata kiegészítő szerepet kap és védőként szerepel a nemzeti csapatban. "Talicskacipelő" most, de ez is fontos része a csapatnak. Mondjuk úgy nehéz, ha sorra kiszórják a bekkjeinket, akik remekül dolgoznak eddig. Nagyon szorítok ennek a fiatal csapatnak, azt hiszem ma is kiabálni fogok... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!