Phjongcshang 2018

2018.01.20. 18:21

Oláh Bence és Tóth Ivett utazhat az olimpiára

A műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz.

Tóth Ivett a tavalyi világbajnokságon 20. helyével szerzett kvótát Magyarország számára, a jelenleg zajló moszkvai Európa-bajnokság pedig válogató volt Medgyesi Fruzsina és közte. Ugyan mindkét műkorcsolyázó egyszer-egyszer esett a csütörtöki rövidprogramja során, de Tóth Ivett 15. helyen bejutott a legjobb 24-et felvonultató kűrbe, míg Medgyesi 28. helyével nem.

Rövidpályás gyorskorcsolyában biztos volt, hogy a nőknél Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea és Kónya Zsófia, míg a férfiaknál Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor utazhat a dél-koreai játékokra. Utóbbi váltó ötödik helyét a szakmai stáb javaslatára Oláh Bence kapta Varnyú Alexszel szemben.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöksége az említett 11 sportoló mellett Nagy Konrád nagypályás gyorskorcsolyázót terjesztette a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége elé nevezésre. A MOB elnökségi ülését január 29-én tartják, de az leginkább formális lesz.

A Phjongcshangba utazó sportolók eskütételére hétfőn 11 órától kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában