Női kézilabda

2016.01.22. 17:15

Visszavágna a Kohász

Dunaújváros – Szombaton 18 órai kezdettel a Dunaújváros Sportcsarnokban csap össze a D. Kohász és a Debrecen női kézilabdacsapata a pontokért.

Jankó Árpád

A Debrecen a tabella hetedik helyén áll tizenkét ponttal, hat győzelemmel és nyolc vereséggel. A két klub évtizedekkel ezelőtt is nagy derbiket játszott. Sőt, emlékezetes, hogy a dunaújvárosi Komáromi Ákos és neje később a debreceni csapatból csinált aranyérmes társaságot. Rég volt. A közelmúltban és jelenleg is középcsapat a DVSC. Viszont képes megkeseríteni az ellenfél sorsát. Gondoljunk csak szeptemberre, amikor Debrecenben kikapott a Dunaújvárosi Kohász. A mai találkozón két igencsak sokat fáradozó együttes játékosai mérik össze tudásukat. Nem csak a Kohász számára rendkívül zsúfolt a január hónap. Zdravko Zovko már tapasztalatból tudta: ez ellen csak egy iszonyúan kemény alapozással lehet tenni valamit. Nos, ez megvolt, és a dunaújvárosi közönség ma is reménykedve várja, hogy hosszabbodjon a hazai veretlenségi sorozat.Ferling Bernadett, a csapat edzője is figyelmeztet: óvatosan és nem eltúlzott magabiztossággal kell a mai meccsről nyilatkozni.

– Ez nem azt jelenti, hogy nem a Kohász az esélyes. De jó játékosokból áll a Loki. Kudor Kitti már hatvanhárom góljával a nyolcadik a listán. Siska, a szélsők Slakta, Kelemen mind rutinos, képzett kézilabdázó. Természetesen hazai pályán, a szurkolók támogatásával mindent el kell követni a győzelemért. Pörögni kell ma is. Optimista vagyok. Zdravko Zovkot, a Kohász szakvezetőjét először arról kérdeztük: mit szól ahhoz, hogy az orosz Asztrahanyocska csapata az EHF Kupában lemondott a pályaválasztási jogáról. Tehát mindkét mérkőzés Dunaújvárosban lesz.

– Hogy ennek mi az oka, azt csak Trefilov mester és a csapat vezetése tudja. Számunkra ez könnyebbséget jelent utazás szempontjából. De tudni kell az orosz csapat jobb, mint a Siófok. Két-három éve tervszerűen fiatalítanak, és nagyon jó képességű játékosokból áll a csaptuk. Nem lesz könnyű két hazai meccs.A mai bajnokiról pedig a következőt nyilatkozta a mester.– Nagyon sok a mérkőzés, kevés a pihenésre alkalmas nap, de száz százalékot kell nyújtani ma is a Debrecen ellen. Az őszi vereségért vissza kell vágni, tehát mindenképpen győzni akarunk. Örülök, hogy egy új játékos, Horváth Bernadett is bemutatkozhat a mai mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!