Női kézilabda

2015.08.11. 18:56

Oguntoye Viktória terve: a Dunaújvárosi Kohász legyen a legjobb négy között

Dunaújváros - Oguntoye Viktória Szlovákiában, Párkányban kezdett kézilabdázni tizenkét évesen, és azonnal kapus lett, mivel alkata erre a posztra nagyon is alkalmas. 184 centi magas. Pálinger Katalinhoz hasonlították.

Jankó Árpád

Középiskolai tanulmányait Győrben végezte el, s természetesen az ETO csapatában kézilabdázott. Hat év után került Érdre, ahol öt évet töltött el. Közben megkapta a magyar állampolgárságot, így öt évvel ezelőtt tagja volt a magyar junior válogatottnak, amely Dél-Koreában ötödik lett a vébén. A felnőtt magyar válogatott kerettagja is volt. S ahogy mondja: még mindig nem mondott le a válogatottságról. Háromszoros magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, kétszeres magyar bronzérmes.

Oguntoye Viktória kapus már az előkészületi mérkőzéseken bemutatkozott a hazai csarnokban
Fotó: Zsedrovits Enikő

Arra a kérdésre, hogy Érdről miért éppen a Dunaújvárosi Kohászhoz igazolt, a következőket válaszolta:

- Az Újváros mindig szimpatikus csapat volt, szimpatikus edzőkkel. Sok párharcot vívtunk mostanában a Kohásszal, és a játéka is tetszett. Triscsuk Krisztina Érden is a barátnőm volt, tőle is sok jót hallottam a Kohász nagyszerű közösségéről. Jó a szakmai stáb és barátságosak az emberek. Öt év után úgy gondoltam, váltani kell. Ki kell próbálnom magam másutt.

- És hogy alakul a kipróbálás a Dunaújváros Sportcsarnokban?

- Néhány hét után már elmondhatom, hogy jól döntöttem. Nagyon jól érzem magam a dunaújvárosi csapatban. Én pedig azon dolgozom minden nap, hogy majd az éles küzdelemben minél jobb legyen a teljesítményem. Folyamatosan többet várok magamtól.

- Onnan a kapuból hogy látja: miként alakul az újonnan alakuló Dunaújvárosi Kohász játéka?

- Lassan-lassan megismerjük egymás mozdulatait, szokásait, vagyis közösen összerakjuk a játékunkat. Már alakul. Szerintem, ha mindenki tudja majd hozni a legjobb formáját, több pozitív meglepetést is fogunk szerezni a későbbiekben. Persze lényeges, hogy addig sokat dolgozzunk, gyakoroljunk ennek érdekében. Jó úton járunk. Ezt látom a kapuból.

- Tervei, céljai?

- Csak rövid távra szeretek tervezni. Ez pedig most az, hogy ebben a sportágban minél jobban teljesítsek. Becsülettel dolgozik a keret, és felkészülten várjuk a bajnoki rajtot. A Kohász-Hummel kupa is remek lehetőség arra, hogy komoly ellenfelekkel edződjünk. Ezt is kíváncsian várjuk. Azt előre tudom, hogy az idei bajnokság nagyon nehéz lesz. Minden csapat, néhány közülük nagyon is, megerősödött, tehát nem kevés meglepetés fog születni a bajnoki sorozatban. Egyszóval: ahogy eddig, ezután is színvonalas lesz a magyar első osztályú női kézilabda-bajnokság. És ebben kell nagyszerűen szerepelnie a Dunaújvárosi Kohásznak. Ezt a sikert szeretném magam is védéseimmel segíteni. Ha mindenképp célt kell megjelölnöm, akkor a legjobb négy közé jutást említem.

Augusztus 14-15-én (péntek-szombat) női kézilabda kupát rendeznek a Dunaújváros Sportcsarnokban. A részt vevő csapatok: A csoport: Zvezda Zvenigorod, Debrecen, Dunaújvárosi Kohász. B csoport: H.C. Zalau, Interpress Vác, Fehérvár KC. A menetrend augusztus 14-én: 9.30 óra H.C. Zalau (Zilah) Fehérvár, 11 óra: D. Kohász Debrecen, 13.30 óra: Interpress Vác - Fehérvár. 15 óra: Debrecen - Zvezda Zvenigorod, 17.30 óra: H.C. Zalau - Interpress Vác, 19 óra: Zvezda Zvenigorod - D. Kohász.

Menetrend augusztus 15-én. 10 óra: A3 - B3, 12 óra: A2 - B2, 14 óra A1 - B1. Eredményhirdetés 15.30 órakor.

A részt vevő csapatok kupadíjazásban részesülnek. Különdíj a játékvezetők és az edzők szavazata alapján: a torna legjobb kapusa, a torna legjobb játékosa, a torna gólkirálynője.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!