Női kézilabda

2012.11.13. 08:57

Szerdán kupamérkőzés Tatán

Dunaújváros - Néhány nap után sem nagyon lehet megemészteni a D. Kohász női kézilabdacsapatának elfuserált bajnoki mérkőzését.

Jankó Árpád

És ezt Mátéfi Eszter szakvezető sem látja másképp.

- Ha a Debrecen elleni nyolcgólos előnyünk elvesztésének okát valaki megkérdezi, nem tudok választ adni rá. Az első félidőben szépen felépítettük a támadásainkat, a védekezést is. Majd szünet után, amikor keménnyé vált a debreceniek védekezése, nem tudtuk eredményesen befejezni a támadásainkat, s ahogy az lenni szokott: az ellenfél belelkesedett. A harmincnégy dobott gólunk jelezte, hogy a támadójátékunkkal nincs gond, de a védekezésünk és a kapusteljesítmény gyenge volt. Az utolsó percben pedig ki kellett volna használni az egygólos vezetésünket, de ekkor kapkodtunk, rutintalanul kézilabdáztunk - nyilatkozta a vezetőedző.

Nagyon nagy lehetőséget hagyott ki az a csapat, amelyikben a két idősebb játékos, Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella  betegség és sérülés ellenére is nemcsak elvállalták a játékot, de ismét példaértékűen küzdöttek.  Ilyenkor azt várná a néző: a fiatalabbak bebizonyítják, hogy átvállalják a felelősséget, bizonyítanak. Várná... Tény, a győzelem elmaradására nincs mentség. Legközelebb itthon december 30-án a Siófok ellen tud a SD. Kohász csapata javítani.

Szerdán pedig kupamérkőzést játszanak a lányok Tatán. Az NB II-es ellenféllel szemben kétséges Ferling, Gáspár és a megsérült válogatott Bódi Bernadett játéka. A tét, a legjobb tizenhat közé jutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!