Női kézilabda

2016.05.24. 18:01

8 gól előnnyel utazik a Kohász Fehérvárra, de a csapat nem számolgat

Dunaújváros - Jó érzés volt figyelni a kedd délutáni edzést. A D. Kohász női kézilabdacsapata úgy trenírozott, mintha az EHF Kupa döntőjére készült volna.

Jankó Árpád

Zdravko Zovko a tőle megszokott lendülettel dirigált. A motiváció a bajnoki ötödik hely volt, amely félig már a dunaújvárosi csapaté, de csütörtökön még meg kell küzdeni a Fehérvár együttesével az idegenbeli visszavágón. Mint ismert, az első mérkőzésen a Dunaújváros Sportcsarnokban 34-26-ra nyert a Kohász, tehát a csütörtöki meccsre (18 óra) nyolcgólos előnnyel utaznak Bulathék. Deli Rita, a fehérváriak szakvezetője sajnálta, hogy nagy az előnye a Kohásznak a nyolc góllal, mondván: nagyon nehéz dolgunk lesz .

Oguntoye Viktória fantasztikus érzékkel olvassa le a támadók akaratát, és ezek legtöbbje bravúros védést eredményez

Ám a Dunaújvárosi Kohász két edzője nem számolgat. Sem Zdravko Zovko, sem György László nem volt elégedett a hazai találkozó első félidejében nyújtott teljesítménnyel.

György László: - Nem számoljuk, hogy meddig tart az előnyünk. Egyszerűen győzelemre kell játszanunk. Ezért is tartjuk a tűzben még a vasat. Intenzív edzésekkel készülünk a találkozóra. Az első mérkőzés huszadik percéig igencsak aludtunk, sok hibával, lendület nélkül játszottunk. Változott a játékunk, amikor Oguntoye Viktória több bravúrt is bemutatott a kapuban, és Szalai Babett belépésével felgyorsult a játékunk.

Farkas Andrea kapusedző is elégedett volt Ogu védéseivel.

- Valóban az ő bravúrjai térítették észhez a csapatot. Statisztikám szerint Oguntoye rendkívül sokat fejlődött a csapatunkban. Ötven százalék körüli a teljesítménye, ami nagyszerű. Kemény munkával és akaratával elérte azt, hogy stabil kapusunk lett. Sőt, sokak szerint ő az, aki jelenleg szóba kerülhet a válogatott keretében is. Érden kevés lehetőséget kapott, és most Dunaújvárosban új, nagyszerű fejezetet nyitott pályafutásában.

És ennek szívből örülünk, azt remélve, hogy a Fehérvár otthonában is bebizonyítja különleges képességeit, és küzdeni tudását. Szalai Babett pedig beállásával eddig kívétel nélkül minden alkalommal pozitív változást hozott csapata játékában.

Az utolsó mérkőzésre a minta a hazai találkozó második félideje lehet, amikor a Fehérvár csapatából csak Mayer Szabina játszott veszélyesen (de ő igencsak), viszont feljavult, keményebbé vált a Kohász védelme, és a gyakori labdaszerzést követően gyors indításokból dobta a gólokat a hazai gárda.

- Ezt kell megismételni Fehérváron is - mondta Zdravko Zovko szakvezető. És még hozzátette: - Az utolsó mérkőzés mindig nagyon fontos. Győzelem esetén más hangulatban fejezi be a csapat a bajnoki sorozatot. Az örömünket nem szabad elrontani. Keményen, jól kell most is kézilabdázni. Azt szeretném látni, hogy szép munkát végez a csapatom a zárótalálkozón. Ebben nagyon bízom. Székesfehérvárra csütörtökön a győzelemért lépünk pályára. Ezt a célunkat az első percben már be kell mutatnunk.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!