Női kézilabda

2016.07.22. 19:20

A dunaújvárosi közönségnek szeretne bizonyítani

Dunaújváros - Két olyan debreceni női kézilabdázó okozott a Kohász csapatának komoly gondokat a bajnokság végén a rájátszásban, akik az év elején már aláírtak a dunaújvárosi vezetőknek. És most már a Kohász sikeréért fognak küzdeni.

Jankó Árpád

Mindketten nagyszerű első osztályú kézilabdázók. Kudor Kitti bemutatkozó inter júját már olvashatták a tisztelt olvasók. Ezúttal a másik volt hajdúsági játékost, Karnik Szabinát, a balkezes jobb átlövőt mutatjuk be.

Ha figyelemmel kísérték a Debrecen női kézilabdacsapatának elmúlt öt évét, emlékezetes, hogy a Loki igencsak liftezett föl-le a bajnokságban. Sőt, egy alkalommal csak azért folytathatta kiesőként az NB I-et, mert a másodosztályú bajnok nem vállalta a feljutást.

Karnik Szabina épp ekkor, 2011-ben került a Debrecenbe. Néhány adat róla. Huszonhat éves, balkezes, jobb átlövő. Debreceni sportoló családba született. Gyerekként a debreceni Hunyadi bázisiskolában ismerkedett meg a kézilabda alapjaival. Édesapja és édesanyja atlétizált, nagypapája az Elektromosban kézilabdázott, és nővére is ezt a sportot űzte.

Szabina szerint Kovács Annával sikeresen egészítik ki egymást

- Két-három évet az NB I B-ben játszottam, majd fokozatosan lettem kezdő játékos a Loki első csapatában. 2007-ben elkerültem Győrbe, de honvágyam volt, egyedül éltem, sérüléssel is küszködtem, így az NB I B-s Hajdúnánás együttesébe jöttem vissza. Két és fél évet töltöttem ott. Visszakerültem a Lokihoz, és stabil tagja lettem a csapatnak. Amikor a mostani évnek az elején megkeresett a Kohász, mérlegelnem kellett, mit tegyek. Ha visszautasítom az ajánlatot, egy év múlva vajon kapok-e még egyszer megkeresést a nemzetközi kupában szereplő csapattól? Nagy előnyt jelentett a döntésemben, hogy játékostársam, Kudor Kitti is hasonlóan gondolkodott és hasonlóan döntött mint én. Vagyis most kipróbáljuk magunkat egy másik közegben. Februárban alá is írtunk a Kohászhoz. De nem volt könnyű az elhatározás. Áprilisban a rájátszás idején összekerültünk a dunaújvárosi csapattal. Azt hittem előtte, hogy megússzuk ezt a találkozást. Nem sikerült. A klub vezetője megjegyezte: Remélem, teljes erőbedobással játszol a Kohász ellen Kudor Kittivel . Így is történt. Akinek a mezét húzza fel az ember, annak a sikeréért játsszon, s tegyen meg mindent! Ez így becsületes. A két mérkőzésen összesen tíz gólt dobtam a Kohász kapujába, jól ment a játék leendő csapatom ellen. Érdekes volt az újvárosi mérkőzés, amikor a melegítésnél a Kohász szurkolói bekiáltották: Már várunk benneteket nagyon . De a debreceni és a dunaújvárosi szurkolók jó kapcsolatban vannak egymással. A debreceniek a Kohász EHF Kupa-mérkőzéseire is elutaztak, és szurkoltak az Újvárosnak.

- Kitti, az irányító, Szabina az átlövő majd remekül megértik egymást...

- Ezt a megszokott páros kapcsolatot a játékban itt is haszonnal tudjuk alkalmazni. Mi ketten egymás gondolatát, mozdulatát is jól ismerjük. Tudom, hogy ő mit fog csinálni, és fordítva is így igaz. Kovács Annával is jól kiegészítjük majd egymást, mert én olyan parasztosan felugrom és rádobom stílusú átlövő vagyok, Anna pedig remekül cselez is.

-Mit gondol, milyen csapat lesz ez az új Kohász?

- Nagyszerű. Kívülről eddig azt tapasztaltam, hogy a Kohász a második félidőben elvesztette az előnyét, mert elfáradtak a legjobb játékosai. Most nagyon jó keret alakul. De már júniusban azon a három napon is ez látszott, amikor ismerkedés céljából összeálltak a régiek és az újak. Én nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem.

 

- Ilyenkor jön a szokásos kérdés az interjú végén: tervei, vágyai?

- Egyelőre csak annyi, hogy túléljem az alapozást, a sok futást. Bízom abban, hogy hamar beilleszkedem a csapatba, és összeszokunk a játékban. A vágyam az, hogy sikerüljön megmutatni a tudásom legjavát a mérkőzéseken a szintén legendás hírű dunaújvárosi közönségnek.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!