Női kézilabda

2016.04.06. 18:00

A Kohász csapatánál hatalmas a vágyakozás a kupáért

Dunaújváros - Ferling Bernadett annak idején a Dunaferr játékosaként több olyan helyzetben volt már, mint amilyenben most a Dunaújvárosi Kohász. Azaz a nagyon jó játék ellenére mégis szorítani kell a győzelemért, a továbbjutásért.

Jankó Árpád

- A két gól előnyünk semmit sem jelent. Ezért nekünk 0-0-ról kell indulnunk, és a mérkőzés elejétől a végéig küzdenünk kell. Minden attól függ, mennyire tudunk majd koncentrálni. Biztosan lesznek majd a vasárnapi mérkőzésen hullámvölgyek, de nekünk kell irányítani a játékot. A nehéz pillanatokat pedig át kell vészelni. Utána pedig kőkeményen védekezni,és minden helyzetet bedobni. Dániában Oguntoye kapus és a remek védekezés az egész csapatot feldobta. Most is kell majd egy vezéregyéniség az elejétől a végéig. Azt hiszem, a Győr elleni nagyszerű játék lehet a minta - mondta Ferling Bernadett.

A Dunaújvárosi Kohász játékosai boldogan pacsizhattak a múlt vasárnapi meccs után. Itthon reméljük, még nagyobb lesz az öröm
Fotó: Kohaszkezi.hu

De szinte ugyanezt nyilatkozta tömörebben Zdravko Zovko szakvezető is.

- A jó koncentráció a legfontosabb. Otthon játszunk a nagyszerű közönségünk előtt. Az elsőtől az utolsó percig keményen fogunk kézilabdázni.

Minden szakmai nyilatkozatban megtalálható az óvatosság, annak ellenére, hogy idegenben nyert a Kohász két góllal. Ami biztos, a dánok még nem adták fel a továbbjutás kérdését. György László edző teljes mértékben elégedett volt a dániai találkozó ötven percével.

- Fegyelmezetten játszottunk, de az utolsó tíz percben hibáztunk, és ezt gyorsan büntették a hazaiak. Az átlövéseik ellen pedig tennünk kell valamit.

Ferling Bernadettnek igaza van. Szerinte a Kohász jobb csapat a Randers-nél. A kétgólos előnyünk, az idegenbeli győzelmünk kellő önbizalmat adhat. Van esélyünk a továbbjutásra.

Összekovácsolódott a dunaújvárosi együttes. Látjuk, ahogy játék közben egymással beszélnek, egymást segítik, irányítják. György edző így foglalta össze a a siker
titkát.

- Bízom a védekezésünkben, a kapusteljesítményben. És abban, hogy hibákra tudjuk kényszeríteni a dánokat, és gyors, könnyű gólokat tudunk majd dobni. A hazai közönség pedig motiválja majd a játékosainkat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!