Női kézilabda

2016.04.26. 17:25

Nem ijedős csapat a Kohász

Dunaújváros - Április 30-án, szombaton 20 órakor Németországban, Tübingenben mérkőzik meg a metzingeni csapattal az első EHF Kupa-döntős találkozón a Kohász.

Jankó Árpád

Azaz csak néhány edzés a Vác elleni mérkőzés után, és máris egy idegen ország városában kell megküzdeni első felvonásként a végső győzelemért. (A tübingeni csarnok nagyobb, ezért lesz ott a meccs.) Az idegen ország stimmel, ám a pályaválasztó csapat több magyar ismertetővel is rendelkezik. A vezetőedző az a Konkoly Csaba nyár óta, aki hosszú ideig volt a Győri ETO mestere, irányítója pedig a huszonkilenc éves Temes Bernadett, aki volt a Dunaferr játékosa is. Rá nagyon figyelni kell, a lelke a csapatnak. (Nyáron otthagyja Metzingent, és Németh Andráshoz, a váci csapathoz megy.) Arról nem is beszélve, hogy a metzingeni sikerek főleg az egykori NB I-es magyar kapus Rott Ferenc nevéhez köthetőek. Ahogy mondják, szervezésével közel száz vállalkozó tartja el a csapatot, amely komoly német és sok idegenlégiós, holland norvég játékosból áll. Rott Ferenc felesége pedig Konkoly Csaba pályaedzője. Nem véletlen tehát, hogy Magyaros Klubnak hívják őket. A Metzingen TuS 2012-ben jutott fel a Bundesliga másodosztályából az elit osztályba, és ott tanyázik a tabella elején holtversenyben. Ha egy csapat két győzelemmel jut be a döntőbe az már egy komoly társaság. Brassóban 26-22-re nyertek, otthon pedig 30-23-ra ütötték ki a plázacicák a román gárdát az elődöntőben. (A nevük melletti rövidítésből, a TuS-ból származik a becenév. Ennél fogva a csapat és a pálya is rózsaszínben pompázik.

Sokaknak, Vincze Melindának is pályája legnagyobb sikere lenne a serleget kézbe venni

De ha már említettem a Vác elleni mérkőzést, muszáj szólni arról a mostanában Kohászra jellemző veszélyes szokásról. Arról, hogy jelentős előnyt képes a mérkőzés végére elherdálni. Ez történt a Randers otthonában, és most a Vác ellen is. Márpedig ez nem a képességtől, a képzettségtől függ, hanem fejben történő dekoncentráltság az okozója. De a Debrecen ellen már végzetes volt a hosszan tartó kihagyás a játékban. Az sem mondható, hogy nincs már motiváció a bajnokság végén. Ha az EHF Kupa serlege nem az, akkor mi lehet? Hiszen a dunaújvárosi játékosok, szinte valamennyien a mostani kupaszerzés egyetlen lehetősége előtt állnak! De minden mozdulat, passz, kapura dobás, szabálytalanság hatalmas felelősséggel jár. Ettől pedig nem megijedni, hanem azt vállalni kell.

Nem lesz könnyű találkozó a szombati. Kémeink jelentették: ellenfelünk játékosai még gyorsabbak mint a dánok. (Nem baj: nagy sebesség, sok hiba.)

Zdravko Zovko: - Húsz, negyven perc jó játék nem elég ellenük. A visszarendeződés kötelező. Ütközni kell, visszafutni, és nagyon keményen védekezni. Fejben fog minden eldőlni. Stabilak leszünk és koncentrálunk végig. Nem beszélünk fáradtságról. Ott van egy kupa, és azt meg kell szerezni.

Sok lelkes szurkoló várja már a május hatodikát, amikor a Veszprém Arénában 18 órakor a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a német TuS Metzingen női gárdával dönti el az EHF Kupa sorsát a döntő visszavágóján. Erre a sorsdöntő találkozóra a DKKA szurkolói buszokat indít Veszprémbe. A buszok május 6-án 14.30 órakor indulnak a Központi Sporttelepről. A szervezett és biztosított utazásra 2016. május 3-án 14 óráig lehet jelentkezni a csapat Eszperantó u. 2. szám alatti irodájában. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia bérletei a kupadöntőre is érvényesek, de a csapat irodájában át kell venni a 0 forintos, helyre szóló regisztrációs belépőt, amivel át lehet menni az Aréna beléptető rendszerén. Akik egymás mellett szeretnének ülni, azt jelezzék az igénylésnél. A kedves szurkolók további kérdéseikkel fordulhatnak a DKKA iroda dolgozóihoz, például a jegyvásárlás helyéről, a jegyek áráról. Figyeljék a közleményeket a csapat honlapján!

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!