Női kézilabda

2017.01.31. 17:40

Minden meccs más: most csúszni-mászni kell a dunaújvárosiaknak

Dunaújváros - Nincsenek jó emlékeink mostanában az Érd elleni bajnoki és kupamérkőzésekről. Ennek nem más az oka, csak az, hogy a szerdai ellenfelünknek nagyon erős a kerete.

Jankó Árpád

Csak a legutóbbi bizonyíték. Az EHF kupában a norvég Trondheimben a Byasen csapata 35-28-ra győzte le őket. Tehát a visszavágón idehaza az Érdnek nagy arányú győzelmet kellett aratnia ahhoz, hogy a csoportjában jobb legyen a gólkülönbsége a norvégokénál. Nos, Érden 34-22-re nyertek Klivinyiék, úgy, hogy a második félidőben tizenkilenc gólt dobtak a norvégok kapujába! A szünetben ugyanis 15-12 volt az eredmény.

Ez az egy utalás is elegendő ahhoz, hogy az esélyeken elgondolkodjunk. Ám örök igazság a kézilabdában is, hogy minden mérkőzés más. A szerdaira is ez lesz a jellemző.

Szalai Babett kreatív kézilabdázása, a játék irányítása és természetesen góljai most sokat jelentenek
Fotó: Zsedrovits Enikő

Radulovics Bojana, a Dunaújvárosi Kohász szakmai igazgatója véleményét mindenki osztja: szerdán a dunaújvárosi játékosoknak ugyanis csúszni-mászni kell. Mindenkinek, az eddig kevesebbet játszó fiataloknak is ugyanannyi a felelősségük, mint a válogatott keretben is gyakorló rutinosabb társaiknak. Az ismét megjelenő B-közép tagjai bizonyára értékelni fogják a játékosaink akaratát, lelkesedését. Ám a hatvan percig tartó energikus kézilabdázás mellett Zdravko Zovko szakvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy minden héten a beharangozóban leírt kemény védekezés, jó kapusteljesítmény mellett ésszel kell játszani.

- Nem kapkodni, türelmetlenkedni. Hosszan kijátszani a támadási időt technikai hibák nélkül. Egy eladott labda végzetes lehet, mint ahogy javítani kell a visszarendeződésen, a visszafutáson is. Azaz meg kell akadályozni az érdiek gyors lerohanásait. Katarina Krpez, a szerb válogatott jobbszélső ezekből szerzi góljait, s lett gólkirálynő. Nem folytatom, a kézilabda miden elemében extrát kell nyújtanunk - mondta.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!