Női kézilabda

2016.05.18. 16:50

Kétszer is a Fehérvár ellen

Dunaújváros - Több kézilabda-bajnokságban már kialakult a végső sorrend, így például már gratulálhatunk a Dunaújvárosi Kohász női junior csapatának, amely az NB I B-ben a negyedik helyen végzett, az NB I-es juniorbajnokságban pedig harmadik lett.

Jankó Árpád

Klujber Katrin a juniorcsapat egyik komoly tehetsége, de már a felnőtteknél is ügyeskedik - kis képen György László, a sikeres edző

Mindkét bajnokságban megelőzték a dunaújvárosi lányok a Győri Audi ETO fiataljait. Méltán lehet büszke lányaira és elégedett az eredményekkel György László edző. Mi meg természetesen nagy örömmel gratulálhatunk a szakvezető munkájához. Egyébként ő Zdravko Zovko segítője is a felnőtteknél.

- Első évben remek ez az eredmény az NB I B-ben - kezdte az összegzést György László. - Sokat fejlődtek a lányok. Igen nagy csatákat vívtunk a Vasassal, a Szekszárddal, a Pénzügyőr felnőttjeivel. Mondhatjuk, hogy beérett a sok munka gyümölcse. Nagyon sokat dolgoztak a lányok. Reggel, délután edzés, több játékos a felnőtteknél is gyakorolt. Szorgalmasan tették a dolgukat. A juniorbajnokság előtt pedig eldöntöttük, hogy a csapatnak be kell jutni az első négybe. Kegyetlenül nehéz volt a Fradi, a Győr, a NEKA mellett, de meglett a harmadik hely. Ezzel a helyezéssel pedig maximálisan elégedett vagyok. Valamennyi játékos, az egész csapat dicséretet érdemel, nincs hiányérzetem.

- Nem is lehet. Ám a felnőtt csapat még szerepel a műsorban. Pénteken a Dunaújváros Sportcsarnokban 18 órakor játszik a Fehérvár együttesével. Nagy kérdés: egy EHF-kupagyőzelem után hogyan lehet még motiválni a játékosokat?

- Nagyon nehezen. De ez az edzők feladata, és belülről kell ennek fakadnia. Beszélhetnék a két szomszédvár örökös presztízscsatájáról, de szólhatok arról is, hogy egy kupagyőztes csapatról van szó, amelynek kell hogy legyen önbizalma, amelyik kimondhatja: mi vagyunk a jobbak. S mivel rangadó következik a számunkra, ehhez erőt, energiát kell merítenünk. Természetesen nem elszállva magunktól, mert azért tudjuk, hogy a Fehérvár jó csapat. Tele jó hazai és légiós játékosokkal. Kazai, Gyorgyijevszka, Csáki, Ishitate szórta nemrég a gólokat a Siófok kapujába, és nyertek is 31-26-ra. Mi is keményen megküzdöttünk már velük többször is ebben a bajnokságban. Pénteken és jövő héten csütörtökön is nehéz csatára számítok, de minden játékosunknak, annak is, aki elmegy tőlünk kötelessége a maximumot nyújtani a Fehérvár ellen.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!