Női kézilabda

2016.03.31. 16:25

A 27-27-es döntetlenre nincs jobb szó: bravúr

Dunaújváros - Egyet aludtunk rá, de még most is élénk minden esemény, ami a Győri Audi ETO elleni mérkőzésen előfordult. Ezer kiváló szurkoló asszisztált aktívan két nagyot küzdő együttes játékához. A Kohász góljainál valóságos hangrobbanás fejezte ki a hazaiak érzelmeit.

Jankó Árpád

Szinte valamennyi országos média felkapta a fejét megtudva a Dunaújvárosi Kohász - Győri Audi ETO női kézilabda-mérkőzés végeredményét. A 27-27-es döntetlenre valóban nincs jobb szó: bravúr. Mégpedig a javából! Ahogy a Győr legutóbb fantasztikus játékával megalázta a Ferencváros gárdáját közte tízzel, azt csak a sportág legjobbjai képesek megtenni. De úgy látszik Löke, Amorim és a többiek is emberből valók, s azt a teljesítményt, nem tudták már megismételni a Dunaújváros Sportcsarnokban. Egyszerűen azért, mert a Kohász nem engedte. Először is szólni kell a Zdravko Zovko-György László edzőpárosról. A két szakvezető zseniális taktikát dolgozott ki a sztárcsapat ellen. És ez főképp a védekezés megszervezésére értendő. Ám a hazai támadójáték is dicséretesen szervezett volt. És így kibírta a technikai hibák okozta problémákat is a rendkívül motivált gárda. Mindezekhez párosult egy kőkemény, a játékosok saját testi épségüket is veszélyeztető stílusa, valamint egy eksztázisban védő Oguntoye Viktória produkciója.

Noteszom lapja teleírva. ...perc Oguntoye bravúr. ...perc Oguntoye bravúr. És így sorban egymás után a statisztika.

- Most is azon gondolkodom, nekem és a társaimnak mi adott olyan fantasztikus erőt, amivel ikszeltünk a Győrrel. Én úgy jöttem ki az öltözőből, hogy nincs vesztenivalónk, de mindenkinek oda kell tennie magát száz százalékban, és majd meglátjuk, az mire lesz elég. Biztos kívülről is látszott, ahogy minden játékos biztatta a másikat, figyelmeztette a figurára, ahogy rávetődött az elvesztett labdára... Nem volt kímélet, Ezt nevezik csapategységnek - emlékezett vissza Viktória.

Valóban így történt. Valamennyi hazai játékos megérdemli a dicséretet. De a kapuson kívül Kovács Anna külön megérdemli az elismerő szavakat. Többször látható mérkőzések elején a kezdeti, rövid ideig tartó bizonytalanság, amely megszűnik, és Anna felmérve a helyzetet, sorozatban ontja a gólokat. Ezúttal tizenegyet.

- Ez a kezdéssel járó helyzet most is csak az első gólomig tartott. Megtört a jég, és már kigondolva a támadás végét képes voltam a kaput megcélozva a jó döntéseket meghozni. Nagyon örülök a sikeres játékunknak, hiszen a világ egyik legjobbjával játszottunk döntetlent, és megszereztük a harmadik helyet - nyilatkozta Kovács Anna.

A harmadik hely pedig azt jelenti, hogy a Kohásznak a rájátszásban először a Debrecen csapatával kell megküzdenie. Addig még visszavan a dán Randers elleni kupamérkőzés április 3-án idegenben. Ott északon ez sem lesz sétagalopp. Ám kívülről úgy látszik: ez a Kohász minden testi, gondolkodásbeli fáradtságot elfelejt a siker érdekében. Márpedig Zdravko Zovko gárdája nem szereti a kudarcot, ellene képes mindent elkövetni a parkettán.

Az alapszakasz után az 1-8. helyezett oda-visszavágós alapon negyeddöntőt játszik, az 1. a 8-kal (A), a 2. a 7-kel (B), a 3. a 6-kal (C), a 4. az 5-kel (D). A párharcok győztesei oda-visszavágós elődöntőben folytatják (A-D, és B-C).  A győztesek ugyanúgy vívják a döntőt, a vesztesek pedig a harmadik helyért folytatják a rájátszást. A negyeddöntő vesztesei az 5-8. helyért A-D és B-C ágon odavissza játszanak. A párharc győztesei az 5. a vesztesek a 7. helyért küzdenek. Az az alapszakasz 9-12. helyezettjei az egymás elleni eredmények továbbvitelével hat fordulós alapon fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!