Női kézilabda

2015.01.04. 20:10

Irgalmatlanul izgalmas hajrában megszerezte a D. Kohász a győzelmet a siófoki csapat ellen

Siófok – A mérkőzés előtt a Siófok a harmadik helyen állt tizenhat ponttal, a D. Kohász pedig az ötödik helyen várta a mérkőzést tizennégy ponttal.

Jankó Árpád

Siófok KC – D. Kohász 20-21 (10-9)

Játékvezetők: Herczeg P., Südi P.

Siófok: Pastrovics, Kumpel – Schneider, Piedade 4, Wörz 1, Szabadfi, Szekerczés 3, Szalai 2, Orbán 5, Fauszt, Polcs, Deáki, Németh, Such 2, Erdősi 3, Buzsáki. Edző: Golovin Vagyimir.

D. Kohász: Triffa, Nagy – Triscsuk 4, Azari 3, Takács D., Hosszu, Kamper 1, Berta, Mekler-Rádl, Ferling 1, Bulath 6 (1), Vincze 3, Ferenczy, Ács, Takács B. 2, Gera 1. Edző: Mátéfi Eszter.

A hazai csapathoz méltóan kezdett a Siófok (4-1), de behozta hátrányát a Kohász. Sőt a vezetést is megszerezte. Az első félidő végére csak nagy nehezen tudta megszerezni újból a vezetést a Galerius Fürdő gárdája (10-9). Ennek ellenére tapasztalható volt ebben a játékrészben az, hogy ezen a találkozón igencsak van tartása a dunaújvárosi együttesnek.

Az első felvonásban Erdősi Ildikó gyors lerohanásaival okozott gondot a Kohász számára, míg a másik oldalon Triscsuk Krisztina állította nehéz helyzetbe Pastrovicsot, a hazai kapust. Az egygólos félidei vezetés (10-9) behozható volt. A pihenő után egy kisebb fajta csoda kezdett kialakulni. Pillanatok alatt átvette a vezetést a dunaújvárosi együttes. De hogyan! Hét gólt dobott sorozatban a vendéggárda. 10-16 volt az eredmény a 42. percben. Csak ekkor dobta a második játékrész első találatát a Siófok.

A dunaújvárosi csapat valósággal megtáltosodott. De a kézilabda nagyon gyors csapatjáték. Vigyázni kellett a nagy arányú vezetésre. Vigyázni kellett volna! Hatalmas erővel, mindent beleadva játszott ekkor a hazai csapat. Visszaszerezte az önbizalmát, és bizony gyorsan csökkent a dunaújvárosiak vezetése. Így háromra változott az előny 15-18. Szerencsére Takács Bianka, Ferling hetesből, Bulath is be-betalált, tehát még állt a zászló a Kohász számára.

Ám a további percekben sem változott a hazai intenzitás. Már-már búcsúzni kellett az előnytól, és ez be is következett az 54. percben (19-19), amikoris már az ötödik kapott gólnál tartottunk. Ezután kezdődött egy fantasztikusan izgalmas hajrá. Az 58. percben megint a Siófok vezetett (20-19). Már második idejét kérte ki Mátéfi Eszter a második félidőben.

Az idegek háborújában nyilvánvaló volt: az a csapat szerzi meg a győzelmet, amelynek játékosai jobban bírják fizikai erővel és fejben a nagy rohanást. És ekkor jött a megmentő, mégpedig Bulath Anita személyében, aki józan fejjel, és óriási lelkesedéssel egymás után két gólt szerzett. (20-21).

Az utolsó negyven másodpercben még a siófoki edző is időt kért, mert most már a döntetlenben bízhatott csak. Ám az utolsó támadás végén Such rontott, és így megszületett a dunaújvárosi győzelem. Óriási csata után, amelynek végén a hazai játékosok teljesen elkészültek az erejükkel, 21-20-ra diadalmaskodott a Dunaújvárosi Kohász. Ezzel nagy riválisának előnyét kiegyenlítette, mégpedig nagyszerű játékkal.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!