Női kézilabda

2016.03.23. 19:55

Egy kevés hiányzott a Siófok ellen - Sajnos csak a második félidőt nyerte meg a Kohász

Dunaújváros - Ebben a bajnoki évben már harmadik alkalommal találkozott a Siófok KC és a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

A bajnokság elején a Kohász 28-20-ra győzedelmeskedett, azután jöttek a nemzetközi kupamérkőzések. Az EHF Kupa negyedik fordulójában az idegenben lőtt kevesebb gólok miatt a dunaújvárosi együttes jutott tovább a kupában, és már az elődöntőre készülhet. Mondhatjuk tehát, hogy a 2015/2016-os bajnoki szezonban pozitív a mérlege a Kohásznak a Siófok elle. Most az alapszakasz vége előtt Bulathéknak már csak azért is fontos volt a tegnap esti siófoki találkozó, mert győzelem esetén a Kohász a legjobb négy között érezhette volna magát behozhatatlan előnnyel.

A dunaújvárosi csapat kemény felkészülésen esett át a bajnoki szünetben. Az sem foglalkoztatta a csapatot, hogy Orbán Annamáriát dopping gyanú miatt eltiltották. A Siófok több remek, jó képességű játékossal rendelkezik.

Siófok KC - Dunaújvárosi Kohász 27-25 (17-12)

Vezette: Dobrovits, Tájok.

Dunaújvárosi Kohász: Oguntoye - Azari 3, Kovács A. 5, Takács D. 1, Szalai, Bulath 3, Vincze 5. Csere: Triffa (kapus), Triscsuk 5, Hajtai, Klujber, Nick, Horváth B. 3, Ferenczy. Edző: Zdravko Zovko.

A Siófok góldobói: Gonzales 6, Such 3, Erdősi 3, Nikitina 2, Németh 4, Aguilar 1, Petersen 2, Asma 5, Piedade D. 1.

Sajnos a Kohász védekezése és támadása is gyengére sikeredett. Sok technikai hibát vétett a dunaújvárosi együttes. Könnyű gólokat dobhatott a Siófok. A második félidőt megnyerte a Kohász, de továbbra is futott az eredmény után A hajrában felcsillant a remény egy döntetlenre, de ekkor is becsúszott egy hiba. A Siófok úgy nyert, hogy semmi különöset nem produkált, így elmondható, hogy a Dunaújvárosi Kohász elszalasztott egy lehetőséget. Szombaton Békéscsabán nyerni kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!