Női kézilabda

2016.03.30. 19:35

Megcibáltuk az oroszlán bajszát

Dunaújváros - A Fradit alaposan megverő Győri Audi ETO magasan esélyese volt a szerdai utolsó alapszakaszbeli női kézilabda-mérkőzésnek.

Jankó Árpád

Annyiban mindenki megegyezett, hogy a világsztárokkal felálló Győr ellen a helytállás is megsüvegelhető eredménynek fog számítani.

Dunaújvárosi Kohász - Győri Audi ETO 27-27 (15-13)

Dunaújváros Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

D. Kohász: Oguntoye - Azari 3, Kovács A. 11 (1), Bulath 4, Takács D. 2, Triscsuk 4, Vincze 2. Csere: Triffa (kapus), Szalai 1, Ferenczy, Horváth, Nick. Edző: Zdravko Zovko.

Győr: Kiss - Orbán , Löke 5, Broch 4, Amorim 4, Kovacsics 3, Hársfalvi 3. Csere: Grimsbö (kapus), Knedlikova 3, Alstad, Görbicz 2 (2), Sulland 3 (1), Groot. Edző: Ambros Martin.

Hétméteresek: 1/1, illetve 4/3. Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Idegesen kezdett a Kohász. Ezt jelezte több eladott labda, ziccerek kimaradása, amikkel a győrieknek tálcán kínálták a hazaiak a könnyű gólokat, (3-6). De Oguntoye Viktória pazar védéseivel felrázta a társait (9-9), és Kovács Anna góljával a 18. percben vezetett a hazai gárda. Az első negyedóra után láthatóvá vált, hogy ezen a napon mintha verhető lett volna a győri csapat, vagy talán túlzott magabiztossággal kézilabdáztak. Minden Kohász-gólnál felrobbant a csarnok, és bár a Kohász nem tudta sokáig tartani az előnyt, de újra és újra vezetett. A félidő 15-13-mal ért véget. Ez a tény is már kisebb fajta csodának bizonyult. És Azari, majd Kovács Anna góljával (17-13) kezdődött a második játékrész. Ekkor már a kispadon ücsörgő győri sztárok közül néhánynak az arcán a csodálkozás jelei is megjelentek. A sápadt autógyáriak edzője gyorsan időt kért 18-14-nél, miközben Oguntoye eksztázisban védett, Kovács Anna szórta a gólokat, Triscsukkal, Bulath Anitával együtt. Nagyszerű mérkőzést láthattunk. Tartotta a Kohász az előnyét, de emberhátrányban az ETO nagyon közelített (23-22). Ám ezen a találkozón a dunaújvárosi csapat fantasztikusan védekezett, küzdött, és a támadásaiban is volt fantázia. Vincze is bedobta első gólját (25-23), de csak egy-két perc kellett a sokszoros bajnoknak, hogy kiegyenlítsen az 57. percben (26-26). Hihetetlen izgalmak következtek: csak két perc hiányzott, és Vincze ismét megszerezte a vezetést (27-26) és a csúcs! Takács Dusmáta abszolút ziccerben a kapusba dobta a labdát, a másik oldalon pedig Kovacsics kiegyenlített (27-27).


Szomorkodásról szó sem volt. Óriási örömmel ölelkeztek a dunaújvárosiak, hisz ez a döntetlen hatalmas küzdelem árán született, és minden várakozást felülmúlt ez a kiváló játék. Ezzel a győzelemmel felérő döntetlennel a Dunaújvárosi Kohász valóban megszerezte az alapszakaszban a harmadik helyet.

Zdravko Zovko: - Nagyon jó mérkőzés volt, és nagyon jól játszottunk. Sajnos az utolsó ziccer kimaradt, de így is hatalmas bravúrt jelent ez a döntetlen. Igazi csapatteljesítmény eredménye.

Ambros Martin: - Az eredmény mindkét csapatnak jó. Ezt a játékot vártam.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!