Női kézilabda

2016.02.26. 20:40

Behozható hátrányban a Kohász

Dunaújváros - Két hazai mérkőzésen dől el a kézilabdázó hölgyek EHF Kupájában a legjobb négy közé jutás. Pénteken az első találkozót vívták a csapatok a Dunaújvárosi Kohász és az orosz Asztrahanyocska párharcában. Az első találkozót 26-23-ra a vendégek nyerték.

Jankó Árpád

Triscsuk Krisztinának (balról) - mint általában a csapatnak - nem ment a játék. Vasárnap javíthat

Igazából nem tudni pontosan, hogy az oroszok miért mondtak le a pályaválasztási jogukról, de információink szerint anyagilag így jobban jártak, hogy mind a két mérkőzést itt rendezték meg. Arról szó sem lehet, hogy azért játsszák itt mind a két mérkőzést, mert lemondtak volna a továbbjutásról. Sőt, valószínű, hogy biztosak abban, két idegenbeli meccsel is továbbjutnak. S ha azt vesszük, hogy a szövetségi kapitányként négyszeres világbajnok Jevgenyij Trefilov az edzőjük, nyolc orosz válogatott játékosuk van, akik közül többen világbajnoki aranyérmesek, Posztnova például háromszoros, akkor az esélyesebbnek az Asztrahanyocska tűnt.

Asztrahanyocska - DKKA 26-23 (15-12)

Dunaújváros Sportcsarnok, 1200 néző.

Asztrahanyocska: Kalinyina, Vjahirjeva 10/5, Jezsikava 2, Gorsenyina 4, Y. Zsilinszkajte 2, Smirnova 2, Kozsokar 3. Csere: Trusova (kapus), V. Zsilinszkajte 2, Sziszenova 1, Posztnova, Szabirova, Szukanova, Vidrina, Taraszova, Sznopova. Vezetőedző: Jevgenyij Trefilov.

DKKA: Oguntoye - Azari 1, Kovács 5/1, Szalai 1, Bulath 5/1, Triscsuk 3, Vincze 2. Csere: Triffa (kapus), Takács D. 1, Klujber 5, Horváth, Hajtai. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Telt ház előtt, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, a dunaújvárosi közönség az első labdaérintés előtt elénekelte a Himnuszt. Az első gólt Vjahirjeva lőtte szélről, és ekkor még nem tudtuk, sok gondot okoz majd a Kohásznak ez a fiatal játékos - tíz találattal fejezte be a meccset. Az 5. percben már 3-0-ra vezettek a vendégek, az első Kohász-találatot a szélső Azari Fruzsina középről lőtte. A dunaújvárosiak védekezése szellős volt, támadásban pedig kapkodva, bizonytalanul teljesítettek. Négy-egynél időt is kért Zdravko Zovko mester, ez jót tett a csapatnak (bár ne feledkezzünk meg arról, hogy Oguntoye Viktória többször hárított, egyszer még hetest is). A 13. percben Kovács Anna harmadik góljával egyenlített a Kohász (6-6). Null-null után először volt döntetlen a mérkőzés során. Ezután azonban két Asztrahanyocska gól született. Az oroszok keményen védekeztek, időnként ütöttek-vertek, és sokszor már a kilences vonalánál megtámadták a mieinket, ami nem is feküdt nekik. A vendégek nagyon gyorsan indították a támadásaikat és a nagy akarásuk szerencsénkre többször is belemenésben végződött. A félidő hajrájában a Kohász emberelőnybe került - ez volt a mérkőzés első kiállítása -, de rendkívül pontatlanul, több hibával kézilabdázva, finoman szólva elhibázták ezt a lehetőséget.

A második félidő is orosz góllal kezdődött, de 16-12-nél hetest kapott a Kohász és emberelőnybe is került. Bulath belőtte a büntetőt, majd Kovács is eredményes volt, de rögtön kaptunk is egy gólt. 18-14-nél kapust cserélt a Kohász, Triffa jött be Oguntoye helyére.

A 39. percben már öt góllal vezettek a vendégek (20-15), egyszerűen képtelen volt közel kerülni a dunaújvárosi csapat az ellenfeléhez. Az oroszok jóval nagyobbak, ebből adódóan sokkal erősebbek, mint a mieink, és félni lehetett attól, hogy a vendégek felőrlik a Kohászt, és súlyos vereség lesz a vége.

A hajrá azonban jól sikerül Zdravko Zovko csapatának, és végül csak három góllal kapott ki a Dunaújvárosi Kohász (26-23). Ez egyben azt is jelenti, hogy vasárnap, amikor a Kohász lesz a pályaválasztó , a hátrány ledolgozható, és kiharcolható a legjobb négy közé jutás az EHF Kupában.

A vasárnapi találkozó 13 órakor kezdődik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!