Női kézilabda

2015.09.06. 20:04

A Kohász kézilabdázói a szünetben még hátrányban voltak, a védekezés döntött

Mosonmagyaróvár - A női kézilabda bajnokság második fordulójában vasárnap a Dunaújvárosi Kohász KA együttese Mosonmagyaróváron játszott. A csapat az első félidőben még háromgólos hátrányban volt, de végül ennyivel nyertek a lányok.

Gallai Péter

A találkozó esélyese ugyan Mátéfi Eszter együttese volt, de nem várt egyszerű feladat a dunaújvárosiakra a fiatal hazaiakkal szemben, akik most debütáltak hazai pályán. S figyelmeztető jel lehetett az is, hogy az előző szezonban csak egy góllal nyert itt a Kohász.

- Nehéz és küzdős mérkőzésre számítok, hiszen felsőkategóriás csapat érkezik hozzánk. Az ellenfél játékosállományával nehéz felvenni a versenyt, ugyan ez még közelről sem biztosíték a győzelemre. Mi, a részünkről mindent megteszünk a siker érdekében - mondta a meccs előtt Hlavaty Tamás, a hazaiak mestere. S, hogy nem a levegőbe beszélt, az a meccsen beigazolódott, amelyet két ellentétes félidő után végül a Kohász nyert meg.

Az éppen átlövő Bulath Anitáék a második fordulót is sikerrel vették, ezúttal idegenben
Fotó: Zsedrovits Enikő

Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi Kohász KA 25-28 (16-13)

Dunaújváros: Oguntoye - Azari 2, Kovács A. 7/2, Szalai B. 5, Takács B., Triscsuk 5/1, Vincze M. 3. Cs.: Nagy É. (kapus), Takács D. 3, Bulath 2, Hajtai 1. Edző: Mátéfi E.

Az első játékrészben a védekezésben jobban koncentráló hazaiak már öt góllal is vezettek (11-6), de előnyükből még a szünetre is maradt három találat.

Mint utólag kiderült: a döntő momentum a második játékrész eleje volt, amikor Triscsukék elöl és hátul is feljavulva egy 5-0-ás rohammal megfordították a meccset, míg a Mosonmagyaróvár tíz percig gólképtelen maradt. A folytatásban a lelkes hazaiak nem adták fel, végig ott loholtak a Kohász nyakán, de utolérni már nem tudták őket.

Mátéfi Eszter: - A fejlődés jele, hogy tavaly itt egy, most három góllal győztünk. Adtunk egy félidő előnyt fiatal, lelkes ellenfelünknek. A szünet után a védekezés feljavulása eredményezte sikerünket.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!