Női kézilabda

2016.05.11. 19:55

A Dunaújvárosi Kohász mindkét félidőt megnyerte Vácott

Dunaújváros – Kevés idejük maradt a dunaújvárosi női kézilabdázóknak kiélvezni az EHF-kupagyőzelmet, mert szerdán már Vácott bajnoki találkozót játszottak Bulathék, mégpedig a visszavágót.

Jankó Árpád

Mivel a Debrecen ellen veszített a csapat, így az 5-8. helyért játszhatott a Kohász a bajnokság végén. Sajnos a hazai, Vác elleni mérkőzés sem sikerült fényesen, mert hiába vezettünk több góllal is, a végére csak két gól előny maradt (27-25). Ez pedig azt jelentette, hogy a Németh András által dirigált váci gárda komoly ellenállást fog tanúsítani. Nem volt mese, a Kohásznak tegnap a nemzetközi porond után a hazai színtéren is pörögni kellett.

Vác – Dunaújváros 22-28 (10-14)

D. Kohász: Oguntoye – Azari 1, Kovács A. 8, Bulath 3, Takács D., Triscsuk 1, Vincze 3. Csere: Triffa (kapus), Hajtai, Nick, Szalai 5, Klujber 2, Kamper, Ferenczy, Kovács K., Horváth. Edző: Zdravko Zovko.

Az első félidőt nem kezdte jól a Kohász. Több hibát vétett a vendégcsapat, de néhány cserével rendeződött a helyzet, és nagyon jó megoldásokat, főképp igen kemény, agresszív védekezést láthattunk a Kohásztól. A remek kapusteljesítményt is lehet dicsérni. A remek védekezésből pedig gyors szellemes játékkal szép gólokat dobtak a vendégek. A második félidőt sem kezdte szenzációsan a Kohász. Akadtak labdaelvesztések, rossz bejátszások, elkerülhető hibák, de a váciak csak három gólra tudták megközelíteni a dunaújvárosi csapatot. Sőt, nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek és már volt ötgólos is a különbség (14-19). Szalai Babett kreatív játékának, átadásainak, góljainak is lehetett örvendeni. A váciakon nem volt látható az az erő, akarat, amit mutattak az első mérkőzésen Dunaújvárosban.Zdravko Zovko, az újvárosi mester egymás után küldte a pályára a fiatalokat. Az eddig jóformán csak védekező Horváth Bernadett már öt gólnál tartott, Kovács Krisztina és Klujber Katrin (2 gól), Nick Viktória is színre lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!