Női kézilabda

2016.05.09. 18:45

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia: jeles a pályán belül és kívül

Dunaújváros - Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere hűséges szurkolója a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt és utánpótlás korú csapatainak.

Jankó Árpád

Amennyiben elfoglaltsága, munkája, ideje engedi Cserna Gábor polgármester ott ül a lelátón, és szurkol a dunaújvárosi csapat sikereiért.

- Ez most tényleg hatványozottan igaz, hiszen egy nívós európai sorozat végén, az EHF-kupa döntőjéhez érkeztünk. És ha már idáig eljutottunk, akkor az étvágy nem szűnt meg, mindenképpen meg akartuk szerezni a díszes serleget mi szurkolók és nyilván a csapat is. Óriási öröm: sikerült! Tehát első szavam legyen a gratulációé. Gratulálok a kézilabdacsapat valamennyi tagjának, a szakmai vezetőknek, a technikai és egyéb feladatokat ellátó munkatársaknak. Úgy gondolom, hogy ez a kupagyőzelem egy közösség áldozatos tevékenységének volt a gyümölcse. A kupa elnyerésével számomra az is bebizonyosodott, hogy Dunaújváros ismét méltó lett arra, hogy a magyar sportélet zászlóshajója, a nemzet egyik jelentős sportvárosa címet viselje. És hogy ezt a rangot 2000 után visszanyertük, ahhoz bizony kellett egy fantasztikus közönség, amely mindig, jóban-rosszban kitartott a csapat mellett. A Kohász egyik nagyszerű játékosa, Takács Dusmáta mondta egy nehezen megnyert mérkőzés után: Amikor felhangzott az Újváros! a nézőtérről, olyan lelki és fizikai erőt éreztem, ami szárnyakat adott a győzelemhez. Ezt jelenti, erre képes egy hűséges szurkolótábor, amelynek tagjai a világ végére is elmennének szeretett csapatuknak, a Kohásznak szurkolni. Pontosan tudom, hogy ehhez a remek eredményhez kellett a kőkemény munka, a hideg fej, a forró szív. A döntőben ez a három a csapatot győzelemre vitte. Ez az együttes a miénk, a város csapata. Önkormányzatunk ahogy eddig, a jövőben is teljes egészében támogatja. Ez a kupasiker pedig minden bizonnyal lendületet jelent az új sportcsarnok megépítéséhez is.

Szemenyei István, a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója bevallotta, hogy a kezdeti szorongás után óriási megkönnyebbülést jelentett számára a kupadöntő sikere, és hibátlan lebonyolítása.

- Nemcsak a fantasztikus kupagyőzelem, hanem az a tény, hogy óriási munkát végeztek a háttérben a kollégáim, a veszprémiek segítségével hiba nélkül, csak elismerést érdemel mindenki számára. Eszembe jutott, hogy nem is olyan rég még kocsikkal, buszokkal mentünk Győrbe a Dunaferr futballcsapat kupameccseire. A mostani szurkolóink is, akiket ők szeretnek, azokért minden áldozatra képesek. Úgy sikerült megszerveznünk a döntő mérkőzést Veszprémben, hogy mégis volt valamilyen dunaújvárosi íze a történteknek. Érződött belülről a lokálpatriotizmus. Egységes volt a csapatunk, az egész stáb. Zdravko Zovko , a vezetőedző a kispadra ültette Ferling Bernadettet is, és ez is az összetartozást szolgálta. Volt egy igazi csapatunk az EHF-kupa döntőjében!

- Nem ügyvezetőként, hanem szurkolóként hogy érezte magát a nézőtéren?

- Nagyon izgalmasan teltek az első percek. Jöttek a németek válaszai a góljainkra, és ez idegesítő volt. Vártam, hogy mikor sikerül tőlük elszakadni. Húsz perc után már láttam, kezdünk ellépni tőlük. A második félidőben pedig egyértelmű volt a fölényünk. A vége örömködéssé változott. Ragyogóan és intelligensen szurkoltak, ünnepeltek a dunaújvárosiak. A hangulat pedig leírhatatlan volt a meccs után. Remélem, a játékosok is észrevették, hogy az egyesület valamennyi munkatársa azért dolgozott kifogástalanul, hogy nekik minden feltétel adott legyen a győzelemhez. Ezt az összefogást nevezzük mi évek óta a Kohász-családnak. A busztulajdonos kohászos matricát tett fel a buszára, egy másik barátunk megtervezte a győzelmi sálat..., tehát olyan megható igyekezetet tapasztaltunk a csapatot kedvelők részéről, ami azt mondatja velem, hogy ez a közösség, ezek a munkatársak most már bármit képesek kiválóan, magas színvonalúan megszervezni.

- Alig tudtuk megünnepelni a kupagyőzelmet, máris jön az újabb feladat. Szerdán Vácott kell a visszavágót a bajnoki rájátszásban megvívni.

- Mondhatjuk: vissza a szürke hétköznapokba. Van még három kemény meccsünk, a szerdai és utána a helyosztók. Szeretnénk szépen befejezni a bajnokságot.

Az Európai Kézilabda Szövetség, az EHF a pénteki EHF Kupa döntő előtt több olyan embernek is elismerte a munkáját, akik sokat segítenek a kézilabdának, a dunaújvárosi csapatnak. Közéjük tartozik dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal elnöke, Dunaújváros díszpolgára is. Kitüntetést kapott még Fritz József és Ferencz Kornél is.

Orbán Viktor levele

Orbán Viktor miniszterelnök levelet írt Radulovics Bojanának, a DKKA szakmai igazgatójának. A miniszterelnök kiemelte, hogy számára nagy büszkeség, ha korábbi sikeres sportoló vezetőként is azzá válik. Hiszem, hogy az ilyen eredmények erőt, bíztatást adnak a következő sportoló generációnak. Orbán Viktor az utánpótlás-neveléshez is gratulált.

Radulovics Bojana válaszában köszönetet mondott a támogatásért, amelyet az ország vezetőitől, a szakmai testületektől kapott az Akadémia. Magyar csapatként dicsőséget szerezhettünk hazánknak, Dunaújvárosnak.

 






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!