Női kézilabda

2016.01.01. 19:18

Kicsattan az erőtől a dunaújvárosi keret, most már csak játék kell

Dunaújváros - Hosszú idő után a hétvégén ismét bajnoki pontokért játszanak az első osztályú női kézilabdacsapatok. A Dunaújvárosi Kohász a bajnokság újoncához, a Budaörs együtteséhez utazik január 3-án.

Jankó Árpád

Emlékezetes, hogy a hazai találkozó szeptember elején igencsak nyögvenyelősen zajlott. A Budaörs ellen csak két góllal vezetett a Kohász a félidőben (17-15) pocsék védekezése miatt, s csak a második játékrész közepén nőtt az előnye a dunaújvárosi csapatnak. Végül 37-28-ra nyert a hazai csapat.

Semmi kétség, a vasárnapi hazai mérkőzésükön a budaörsiek megint bátran, lelkesen fognak kézilabdázni, nem tisztelve az ellenfél erejét.

Kovács Anna, Kohász-játékosként az első találkozón szeptemberben hét gólt dobott a budaörsi együttes kapujába

- Az őszi szezonban sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Tavasszal minél több meglepetést szeretnénk szerezni. Most vasárnap máris kellemetlen perceket akarunk okozni a Kohásznak. Ehhez koncentrált játékra lesz szükség - nyilatkozta Mihály Attila, a Budaörs szakvezetője.

A Budaörs állítólag az őszi kerettel folytatja a játékot. Eddig nem szerzett még pontot a bajnokságban, és az utolsó helyen áll.

György László, a Kohász edzője a Budaörs elleni mérkőzés előtt megnyugtatónak értékelte a csapat téli alapozását. - Nagyon intenzív, hasznos gyakorláson vagyunk túl. Jó erőben vannak a játékosok. Sok fiatal is az első csapattal végezte a munkát. Zdravko Zovko vezetőedzőnek is az a véleménye, hogy az erőltetett menetben szükség lesz a fiatalok bevetésére. Kovács Kriszta, Molnár Beatrix, Grosch Vivien, Pálinkás Viktória kapus, Kovács Dorina is bizonyíthatja majd a tehetségét, rátermettségét. Az biztos, hogy az év elején a versenynaptár nagyon foglalt, később már nem tudtunk volna alapos fizikai felkészítést elvégezni. Ezért kellett most nagyon kemény erőnléti edzéseket tartani. Erről szólt a december. Természetesen a taktikai elemek gyakorlása sem hiányzott. A Budaörs, majd január hatodikán a hazai Mosonmagyaróvár elleni találkozó jó alkalom lesz arra, hogy beindítsuk a játékunkat. Ez nem jelenti azt, hogy egy pillanatra is lebecsüljük az ellenfeleinket. A keretünkből hárman távoztak. Nagy Éva kapus, Termány Rita és Takács Bianka. Sajnos Triscsuk Krisztina keze nem gyógyult meg teljesen, de szerencsére nem annyira súlyos a sérülése, mint amilyennek az látszott. Véleményem szerint ahogy most összeálltunk, az a csapatunk. Aki bizalmat kap a szakvezetéstől, annak kell megfelelnie az elvárásoknak - mondta György László.
Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!