Női kézilabda

2015.09.03. 17:04

Dunaújvárosi Kohász: győzelmi remények Mosonmagyaróváron

Dunaújváros - Lezajlott az új bajnoki év nyitánya az első osztályú női kézilabda csapatoknál. A Dunaújvárosi Kohász hazai csarnokban igazolta azt a mondást, hogy az első találkozó általában tele van az ilyenkor előforduló tipikus hibákkal.

Jankó Árpád

A Kohász azért nem tudta időben lerázni magáról az újonc budaörsi együttest, mert a védekezése nem volt eléggé határozott, agresszív. Érdekes módon a mezőny legtöbb vezetőedzője pontosan ugyanezt látta saját csapatánál. Adott tehát a feladat. Már nem előkészületi mérkőzést játszanak a csapatok, hanem a pontokért küzdenek. Ehhez pedig minél kevesebb bekapott gól szükségeltetik. A Kohász 37-28-as győzelme elfogadható, bár a huszonnyolc kapott gól az újonctól, amelynek nincs is átlövője, soknak tűnik. A falba betörő, gyorsan leforduló vendégcsatárok használták ki a hazai partnerek kései eszmélését. Ezen kell javítani. Gólt dobni, és nem kapni.

Akkor lássuk az első forduló eredményeit! FTC - Mosonmagyaróvár 30-20, Fehérvár - Győr 20-31, Siófok - Békéscsaba 34-26, DVSC - MTK 35-12. Talán az egyetlen meglepetést jelentette az érdi együttes hazai veresége a vendég váci csapattól 18-16-ra. De volt érdekesség idehaza a felnőttek találkozója előtt is. A Kohász ifistái (nem tévedés) 71-7-re, a juniorok 44-17-re győzték le a budaörsieket. A hetvenegy gól egészen különleges, mondhatni komolytalan játékot takar.

A Kohász csapatából Triscsuk Krisztina dobta a legtöbb gólt a Budaörs kapujába, nyolcat
Fotó: Zsedrovits Enikő

De most nézzük a bajnokság második fordulójának számunkra fontos párosítását. Mosonmagyaróvár Dunaújvárosi Kohász vasárnap. A Mosonmagyaróvár - FTC mérkőzésre visszautalva a híradások külön kiemelik, hogy az óváriak remekül hajráztak. Az utolsó negyedórát 7-1-re nyerték meg. Vagyis van kondíciójuk. A mostani Mosonmagyaróvár jelentősen megváltozott. Ahogy mondják, a jövő fiatal csapatát kezdik építgetni. A legtapasztaltabb játékosuk Szepesi Ivett, aki Győrből került most hozzájuk.

Mátéfi Eszter, a Kohász vezetőedzője is a védekezés határozottságának javítását említette mint fontos feladatot.

- Több hibát is vétettünk saját kapunk előtt, s nem volt elég acélos a védőmunkánk. Támadásokban viszont láttam szép megoldásokat. Mosonmagyaróvár ellen nem lesz könnyű dolgunk. Tavaly is megküzdöttünk a két pontért. Távozott tőlük Tóth Gabi és Hajtai Vanessza, de érkeztek is hozzájuk új játékosok. Fiatal, lelkes gárda. Sokat futnak, van sebessége a játékuknak. Természetesen idegenben taktikánk is megfontolt lesz. Keményebb védekezés, és a támadásaink eredményessége. Ezek lehetnek a fő szempontok vasárnap. Győzni szeretnénk Mosonmagyaróváron.
Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!