Női kézilabda

2015.02.04. 21:05

A dunaújvárosi együttes felkelt a padlóról, legyőzte az Érdet

Dunaújváros - Telt ház fogadta szerda este az érdi és a dunaújvárosi női kézilabdázókat. A levegőben érződött a feszültség, hiszen mindkét csapat számára létfontosságú volt a két pont megszerzése.

Jankó Árpád

A találkozó előtt Mátéfi Eszter joggal nyilatkozta: - Nagyon kemény csatát várok. És bízom abban, hogy a küzdelem végén miénk lesz majd a két bajnoki pont.

Dunaújvárosi Kohász - Érd 23-22 (10-15)

Dunaújváros, Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Pech K., Vágvölgyi M.

D. Kohász: Triffa Hosszu 2, Triscsuk 3, Ferling 2, Takács D. 1, Bulath 7 (4), Vincze 4. Csere: Vig (kapus), Gera, Azari, Kamper 4, Rádl, Takács B. Edző: Mátéfi Eszter.

Érd: Janurik Krpez 6, Kovács 4, Szekeres 3, Signate Kisfaludy, Schatz. Csere: Oguntoye, Gridnyeva (kapusok), Vukcevic 1, Klivinyi 4, Pálos-Bognár 4 (1), Kostiuvoka. Edző: Szabó Edina.

Most már sokadszor lehettünk tanúi annak, hogy nem sikerül a Kohász játéka a mérkőzés első szakaszában. Mindig előnyt kap az ellenfél, és egy ilyen jó képességű játékosokból álló Érd ellen ez nagyon nagy hiba volt. A vendégek keményen védekeztek, magas falukat nem volt képes átlőni a hazai gárda. Támadásban pedig kihasználták a Kohász gyengébb védekezését. A szünetben egy magabiztos, önbizalommal teli érdi csapat mehetett pihenni, mert öt góllal vezettek (10-15). Ez a különbség pedig soknak látszott.

A második félidőben viszont megkezdődött egy kisebb fajta csoda. 11-16-nál, Vincze góljánál visszatért egy kis remény, mert egészen megkeményedett a hazaiak védekezése. Foggal-körömmel küzdött a hazai együttes, újabb Vincze-gól, és ekkor már a közönség is felébredt, tapsolt. A 40. percben csak kettő volt a vendégek előnye (14-16). Óriásit küzdött a dunaújvárosi gárda. Szinte mindenki eksztázisban kézilabdázott. Próbálta tartani a különbséget a vendégcsapat, de egyre jobban meglepődött, elbizonytalanodott. Triffa Ágnes visszaállt a kapuba, és bárkit küldött be a pályára Mátéfi Eszter, minden játékos hatalmasat csatázott, vitt előre a Kohászt a szíve. És jött Kamper Olívia, aki két fantasztikusan pimasz gólt dobott. Már csak egy oda: 18-19, és Bulath kiegyenlít: 19-19. Az 50. percben felrobbant a csarnok: Vincze góljával vezetünk: 20-19. megint Kamper, és jött Hosszu Boglárka, aki két góljával kiütötte a megroggyant érdi együttest. 23-22!

Mátéfi Eszter: - Csodálatos csapatunk van. Visszajöttünk ötgólos hátrányból, és igazi csapatként hatalmasat küzdve, vitt bennünket előre a szívünk. Döntő momentum volt, hogy a második játékrészben egészen megváltozott a védekező játékunk, és ez azonnal látszott a támadásainknál is. És egészen fantasztikus volt, ahogy kiharcoltuk a győzelmet egy nagyon erős rivális együttessel szemben. Mindenki hozzátett valamit a csapat győzelméhez.

Radulovics Bojana szakmai igazgató a végén bevallotta, hogy nagyon izgult a mérkőzés előtt. - Sajnos az ellenfél előnyt szerzett, aminek természetesen nem örültem, de szünet után bebizonyítottuk, hogy a Dunaújvárosi Kohászra mindig is jellemző volt a nagy szív és akarat. Felvettük a második félidőben a munkásruhát, és hatalmasat harcoltunk. Le a kalappal a játékosok előtt.

A győztes gól nem mindig az utolsó percben esik. Ez jutott először az eszembe, amikor a játékvezetők lefújták a mérkőzést. A  győztes meccs újra a régi szép időket idézte. A mérkőzés nem úgy indult, mint amilyen szerencsére a vége lett. A félidei ötgólos hátrányból egygólos fantasztikus győzelem lett. No, de hogyan! A nagy öregek, a sikerre éhes fiatalok és a mindig hálás közönség egy hullámhosszon voltak. Eleinte bátortalanul szólt, a végére zúgott az Újváros! A huszonharmadik gól igazi csapatmunka volt. Egy labdaszerzést követően a partvonal mellől egy tizenkétéves kislány, Körösztös Melinda adta oda villámgyorsan a labdát Takács Dusmátának, aki ziccerben indította Hosszu Boglárkát, és ő nem hibázott. Öröm, könnyek, eufória. Dusmáta visszalépett, lepacsizott Melindával, akinek ettől fülig ért a szája. Ez a jelenet olyan szép volt, mint maga a győztes gól. Már ezért is érdemes volt ott lenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!