Női kézilabda

2015.02.18. 20:20

Kohász: erősebb volt a Ferencváros

Budapest - A Ferencváros bajnoki mérkőzést játszott a Dunaújvárosi Kohásszal, de a jövő héten a kupában is találkozik majd a két csapat.

Jankó Árpád

FTC Rail-Cargo - Dunaújvárosi Kohász 38-24 (20-11)

Budapest, vezette: Herczeg P., Südi P.

A Ferencváros kerete: Szikora, Tomasevicz (kapusok) Cifra, Szarka 1, Vérten, Tóth, Szucsánszki 6, Mészáros 1, Kovacsicz 4, Rédei-Soós 3, Lukács 2, Tomori 7, Pena 4, Háfra, Faluvégi 2, Szamoránsky 8. Edző: Elek Gábor.

D. Kohász kerete: Triffa, Vig, Nagy (kapusok) Ferling 5, Gera 1, Tiscsuk 2, Azari, Berta 3, Takács D. 1, Vincze, Bulath 8, Hanusz, Kamper 1, Takács B. 1, Hosszu 1, Mekler-Rádl 1. Edző: Mátéfi Eszter.

A mérkőzés elején jól tartotta magát a vendégcsapat. Nagyobb előnyt csak negyedóra után tudott szerezni a Ferencváros. De ismét előjöttek a technikai hibák, és így nőtt a Fradi előnye. Sajnos a védekezés is puhának bizonyult, így élt nagy fegyverével a hazai gárda: lerohanta a Kohász csapatát.

A második félidőben a kapuba Triffa állt be, és jól is védett. Ennek ellenére egyre nagyobb fölénybe került a ferencvárosi gárda, és önfeledt, ötletes játékkal dobálta sorozatba a gólokat. Mátéfi Eszter, a Kohász vezetőedzője sorozatban élt a cserelehetőségével, pihentette a kulcsjátékosokat. Közeledve a mérkőzés hajrájához akadt egy sikeres szakasz a vendégek játékában is, ám a különbség nagy volt (35-24). Ritka pillanatot jelentett, amikor Bulath Anita harmadik kiállítása után elhagyta a játékteret. De foglalkozzunk a játékvezetőkkel. Próbálkozott becsülettel a Kohász, de ezúttal a Fradi nagyszerűen kézilabdázott, és védekezésben és támadásban is alaposan felülmúlta a dunaújvárosi csapatot.

Most már csak az a kérdés, hogy ez a mérkőzés és a nyújtott teljesítmény milyen hatással lesz a hétvégi, Győri Audi ETO elleni hazai találkozóra.

Mátéfi Eszter: - Sokat cseréltem, mert egy igen fárasztó szakaszba érkezett a csapatom. Előre tudtuk, hogy a Ferencváros remek formában van. Ráadásul sok hiba is becsúszott a játékunkba. Ennek ellenére voltak rövidebb szakaszok a mérkőzésen, amelyekkel elégedett voltam.

Elek Gábor: - Nagyon elégedett vagyok a csapatom játékával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!