Női kézilabda

2012.04.01. 06:51

Kikapott, de az 5-8. hely között folytatja az Alcoa FKC csapata

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság alapszakaszának az utolsó fordulójában az Alcoa FKC 5 góllal kikapott Vácott, de miután a Békéscsaba 34-28-as vereséget szenvedett Veszprémben, a fehérvári csapat a rájátszásban az 5-8. helyért folytatja a további küzdelmeket.

Matók János

Létfontosságú mérkőzésen, Vácott lépett pályára az Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata, hiszen a fehérváriak számára az 5-8. hely valamelyikének a megszerzése volt a tét. A mérkőzés előtt  a Duna-partiak az 5., amíg a vendégek a 8. helyen álltak, ám az abszolút nem volt mindegy, hogy az FKC közvetlen üldözője, a miondössze egy pont hátránnyal rendelkező Békéscsaba milyen eredménnyel zárja a veszprémi vendégjátékát.

Ebben a tekintetben a fehérváriak megnyugodhattak, hiszen a Veszprém 34-28-ra legyőzte a Csabát, pedig az már régóta köztudott, hogy a következő bajnokságban költségvetési okok miatt nem indulnak el az élvonalban. Ám azt, az azonos időben kezdő fehérvári játékosok még nem tudhatták, hogy a szomszédos megyeszékhely csapata mennyire veszi majd "komolyan" a találkozót, de miután értesültek a veszprémi győzelemről, minden bizonnyal azonnal a sportszerűség juthatott a lányok  eszébe.

Akik Vácott meglehetősen görcsösen játszottak a felszabadult és tét nélkül kézilabdázó hazaiak ellen. A Vác végül 31-26 (17-11) arányban győzött, s így az 5., amíg az FKC a 8. helyen zárta az alapszakaszt. A vereség ellenére a csapat teljesítette a célkitűzést, a rájátszásban az 5-8. helyért folytatja tovább a küzdelmet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!