állatvédelem

2018.05.21. 16:27

Világsztárok szólították fel az indonéz elnököt

A kutya- és macskahússal emberi fogyasztás céljából folytatott "kegyetlen" kereskedelem betiltására szólították fel helyi és nemzetközi hírességek Joko Widodo indonéz elnököt.

Cameron Diaz in der ZDF Fernsehshow 'Wetten, Dass...? aus der Baden-Arena. Offenburg, 05.04.2014

Forrás: AFP/DPA/GEISLER-FOTOPRESS

Fotó: gbrci

A hétfőn nyilvánosságra hozott levél, amelyet több mint kilencvenen írtak alá, köztük Cameron Diaz, Simon Cowell, Ellen DeGeneres és Ricky Gervais, hangoztatja, hogy

a tilalommal Indonézia „egy szégyenfolttól szabadulna meg” és az országot „egy világ ünnepelné”.

A Kutyahúsmentes Indonéziáért állatvédő koalíció szerint a kutya- és macskahúsfogyasztás egészségügyi veszélyekkel is jár.

Az indonéz lakosságnak csak egy kis hányada fogyaszt kutyahúst, ám egy 250 milliós népességű országban ez még így is jelentős piacot képez.

A nemzetközi hírességek annak nyomán emelték fel szavukat, hogy helyi állatvédők és a Humane Society International aktivistái januárban rejtett kamerával készült felvételeket tettek közzé kutyák és macskák, köztük lopott házikedvencek kegyetlen lemészárlásáról Celebesz (Szulavézi) sziget északi részén.

A felvételeken látható, amint

közönség, köztük gyermekek előtt doronggal agyonverik a kutyákat,

majd lángszóróval leperzselik a szőrt az állatokról, amelyek egy része még él.

A botrány nyomán a hírhedt észak-celebeszi Tomohon „extrémpiacon” felhagytak a kutyák és macskák nyilvános leölésével, de továbbra is árusítanak más településekről odaszállított állattetemeket.

Az állatvédők szerint Észak-Celebeszen hetente több ezer kutyát és macskát „vágnak le”, többségében más tartományokban összeszedett állatokat.

Borítókép: Cameron Diaz se hagyta szó nélkül a történteket

AFP / DPA / Geisler-Fotopress / gbrci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!