Enyedi Ildikó filmje is versenyez

2017.09.22. 15:26

Javier Bardem és Penélope Cruz is ott lesz Spanyolországban

Rendkívüli sztárparádé várható a vörös szőnyegen a 65. San Sebastián-i Filmfesztivál péntek esti nyitógáláján.

Spanish actors Javier Bardem and Penelope Cruz attend the premiere of the movie "Loving Pablo" presented out of competition at the 74th Venice Film Festival on September 6, 2017 at Venice Lido. / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Filippo Monteforte

Az észak-spanyolországi tengerparti városban olyan hírességek megjelenésére számíthat a nagyközönség, mint például Arnold Schwarzenegger, Glenn Close, Penélope Cruz, Javier Bardem, James Franco és Alicia Vikander.

Az ünnepélyes megnyitó keretében adják át az első elismerést: Aki Kaurismäki finn rendező A remény másik oldala című filmjéért veheti át a Fipresci-díjat, amelyet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége ítél oda mindig az év legjobbnak tartott filmjének.

A szeptember 30-ig tartó fesztivál nyitófilmje péntek este Wim Wenders Submergence című alkotása lesz. A romantikus dráma 17 másik filmmel együtt van versenyben a legjobb alkotásnak járó Arany Kagyló-díjért.

Ebben az évben Magyarország is érdekelt a fesztiválon: Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas Testről és lélekről című drámája a közönségdíjért versenyez.

A filmes seregszemle hivatalos versenyprogramjának zsűrijét John Malkovich amerikai színész vezeti.

A díjeső egész héten folytatódik: a fesztivál életműdíjának számító Donostia-díjat idén Monica Bellucci olasz színésznő, Agnes Varda belga filmrendező és Ricardo Darín argentin színész veheti át művészeti pályafutása elismeréseként. A fesztivál keretében rendezett külön ünnepségen tüntetik ki Antonio Banderas világhírű spanyol filmsztárt a Spanyol Nemzeti Filmdíjjal.

A San Sebastián-i filmfesztivál a cannes-i, a velencei és a berlini szemlével együtt Európa négy legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválja közé tartozik.

Borítókép: Penélope Cruz és Javier Bardem a 74. Velencei Filmfesztiválon.

AFP PHOTO / Filippo Monteforte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!