jó ügyet szolgál

2018.04.22. 15:41

Elkelt Daniel Craig Bond-autója

A 007-es számot viselő Aston Martin direkt a színész ízlésvilágát tükrözi.

British actor Daniel Craig poses during the French premiere of the new James Bond film 'Spectre' on October 29, 2015 in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA

Craig nem akármilyen okból bocsátotta árverésre a legendás autót, a tetemes bevétel (468 500 dollár, vagyis közel 119 millió forint) ugyanis hátrányos helyzetű gyermekek tanulását fogja segíteni.

A színész autója egy limitált szériás, direkt az ő számára készült, 2014-es Vanquish, ebből a típusból csak száz készült a márka századik születésnapjára. Craig kocsija a (cseppet sem meglepő módon) 007-es számot kapta. Az éjkék karosszériájú autóhoz a belső berendezés is sötétkék bőrből készült a színész kedvelt színvilágát tükrözve. A gépkocsi végsebessége óránként 295 kilométer.

Az árverés bevételét a New York-i központú The Opportunity Network jótékonysági szervezetnek adják, Craig és felesége, Rachel Weisz is tagjai a szervezet igazgatótanácsának.

Az Aston Martin több mint 50 éve jellegzetes kelléke a Bond-filmeknek, először a Goldfinger című 1964-es epizódban ült egy Aston Martin DB5 sportkocsiban Sean Connery. Az autómárka Craig mind a négy Bond-filmjében megjelent.

Borítókép: AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!