aranyember

2018.07.22. 20:58

Cristiano Ronaldo mindenkinél értékesebb

A 33 éves portugál labdarúgó, Cristiano Ronaldo hozzáadott marketingértéke lényegesen nagyobb, mint bármely más futballistáé és e mögött rengeteg háttérmunka van – mondta Szabados Gábor sportközgazdász.

Portuguese football player Cristiano Ronaldo of Juventus FC attends a fan meeting event during his 2018 China Tour in Beijing, China, 19 July 2018.

Fotó: Imaginechina

Az, hogy a Juventus a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Ronaldo átigazolásának bejelentése után egy nap alatt 56 millió eurót keresett mezeladásokból, nem jelenti azt, hogy a 112 millió eurós átigazolási díj fele már megtérült, hiszen ebben benne vannak gyártási, terjesztési költségek, a sportszergyártó részesedése és egyéb jutalékok – tette hozzá az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hangsúlyozta: ha egy klub leigazolja Cristiano Ronaldót, akkor nemcsak azon gondolkodik, hogy mennyire tudja segíteni a csapatot a pályán az ötszörös aranylabdás, hanem a játékos óriási marketingértéke is nagyon fontos szempont, hiszen ez a mezeladások mellett sok egyéb területen is jelentős bevételnövekedést hozhat a Juventusnak.

Úgy fogalmazott: a közösségi médiában meglévő, mintegy 300 milliós rajongótáborával jelen pillanatban Cristiano Ronaldo „erősebb brand” marketingszempontból, mint maga a Juventus futballklub.

Cristiano Ronaldo július 10-én szerződött a Real Madridtól a Juventushoz.

Borítókép: Cristiano Ronaldo Kínában promózza a Nike termékeket

AFP / Imaginechina / Stringer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!