nhl

2021.05.17. 08:12

Vendégsikerek az NHL-rájátszás első fordulójában

A New York Islanders, a Minnesota Wild és a Tampa Bay Lightning is idegenben nyerte az első mérkőzést vasárnap az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának első fordulójában.

A Vegas Golden Knights és a Minnesota Wild mérkőzésén a rendes játékidőben egyetlen gól sem született, végül a hosszabbítás negyedik percében a svéd Joel Eriksson Ek talált a hálóba. A hazaiak háromszoros bajnok kapusa, Marc-Andre Fleury történelmet írt azzal, hogy posztján elsőként lépett jégre sorozatban 15 szezonban a rájátszásban. Az olimpiai bajnok kanadai hálóőr remek teljesítményt nyújtott, 29 lövést hárított, a hirtelen halálban is csak egy megpattanó lövés fogott ki rajta. A meccs hőse viszont így kollégája, Cam Talbot lett, aki mind a 42 kapujára irányuló lövésnek útját állta.

Ugyancsak hosszabbításba torkollott a Pittsburgh Penguins és a New York Islanders párharcának első felvonása, amely viszont sokkal több gólt hozott. A végig szoros összecsapáson a Szigetlakók egyszer már közel kerültek a győzelemhez, amikor alig több mint négy perccel a rendes játékidő vége előtt vezetést szereztek, azonban a Pingvinek 31 másodperccel később 3-3-ra egyenlítettek. A meccset az idény közben a New Jersey Devils együttesétől megszerzett Kyle Palmieri második találata döntötte el a ráadás negyedik percében. A Pittsburgh egyik legjobb támadóját, Jevgenyij Malkint, míg az Islanders elsőszámú kapusát, Szemjon Varlamovot nélkülözte sérülés miatt. Utóbbit Ilja Szorokin kiválóan helyettesítette, mert 39 védést mutatott be.

A rájátszás negyedik mérkőzésén született meg az első rendes játékidőben kiharcolt győzelem, amelyet a címvédő Tampa Bay Lightning ért el, de ez sem sokon múlott, ugyanis Brayden Point 5-4-es sikert jelentő találata 74 másodperccel a végső dudaszó előtt született. A meccs hőse mellett az a Nyikita Kucserov is duplázott, aki csípőműtétje miatt az egész alapszakaszt kihagyta és ezen a találkozón tért vissza. A floridaiak másik sérülés után visszatérő játékosa, a 16 mérkőzést kihagyó csapatkapitány, Steven Stamkos két gólpasszal vette ki a részét a sikerből. A vesztes hazaiak legjobbja, Jonathan Huberdeau volt egy góllal és két gólpasszal.

Miközben a másik három csoportban már a rájátszás zajlik, a kanadai divízióban az alapszakasz utolsó, de már tét nélküli mérkőzéseit rendezik: ezúttal a Calgary Flames 6-5-re győzött a Vancouver Canucks otthonában. A két gárda még kétszer találkozik egymással.

Eredmények:

rájátszás, 1. forduló, 1. mérkőzések:

Keleti csoport:

Pittsburgh Penguins-New York Islanders 3-4, hosszabbítás után

Nyugati csoport:

Vegas Golden Knights-Minnesota Wild 0-1, hosszabbítás után

Közép csoport:

Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 4-5

alapszakasz:

Vancouver Canucks-Calgary Flames 5-6 – hosszabbítás után

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában