Roland Garros

2020.09.30. 14:45

Serena Williams visszalépett

A hatodik helyen kiemelt amerikai játékos ínsérülése miatt nem tudja folytatni a játékot.

Serena Williams Achilles-ín-sérülés miatt visszalépett a francia nyílt teniszbajnokságtól.

A hatodik helyen kiemelt amerikai játékos hétfőn megnyerte első fordulós mérkőzését, de szerdán közölte, hogy nem tudja folytatni a játékot. A második körben a bolgár Cvetana Pirinkova lett volna az ellenfele.

„Nehezemre esik a járás. Sántikálok” – mondta a 39 éves játékos, a Roland Garros háromszoros bajnoka.

Williams még a US Openen, a Viktorija Azarenka elleni elődöntőben szedte össze a sérülést, s a párizsi rajt előtt úgy fogalmazott: nincs százszázalékos állapotban, de jelentősen javult. Most azt mondta: gondolkodik azon, hogy ebben a szezonban pályára lépjen-e még. A karrierjét azonban mindenképpen folytatni akarja.

„Imádok teniszezni. Imádok versenyezni. Ez a munkám és még mindig elég jó vagyok benne... Annyira közel vagyok bizonyos dolgokhoz, úgy érzem, majdnem ott vagyok, ez motivál” – mondta kissé talányosan.

A volt világelső egyesben eddig 23 Grand Slam-tornagyőzelmet aratott, és régóta – a 2017-es Australian Open óta – „üldözi” a 24.-et, amellyel beállítaná az ausztrál Margaret Court rekordját.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában