Nincs tovább

2017.11.20. 16:06

Lemondott az olasz futballelnök

Engedett a nyomásnak és lemondott posztjáról Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke.

(FILES) This file photo taken on January 10, 2016 shows Italian Football Federation (FIGC) president, Carlo Tavecchio looking on during the women's futsal match between Sporting Locri and Lazio at the Sport Centre in Locri, southern Italy. Italian FA president Carlo Tavecchio resigned on November 20, 2017 according to the Federation. / AFP PHOTO / TIZIANA FABI

A 74 éves sportvezető távozását rögtön azután kezdték többen követelni, hogy múlt hétfőn a válogatott elbukta a Svédország elleni világbajnoki pótselejtezőjét, így nem jutott ki a jövő évi oroszországi tornára. A kudarc miatt 1958 után először rendeznek majd vb-t Olaszország nélkül.

Tavecchiót mások mellett az Olasz Olimpiai Bizottság vezetője is távozásra kérte fel, ám a múlt héten még nem volt hajlandó lemondani. Egy interjúban pedig arról beszélt, hogy a kudarc okai Gian Piero Ventura szövetségi kapitány rossz döntéseiben keresendőek. A szakvezetőtől két nappal a milánói 0-0 után köszönt el a FIGC.

A tapasztalt sportvezető 2014 nyara óta irányította a szövetséget, miután elődje, Giancarlo Abete azonnal lemondott, amint a nemzeti együttes kiesett a brazíliai vb csoportkörében.

Borítókép: Carlo Tavecchio

AFP PHOTO / TIZIANA FABI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában