Nemzetközi Úszóliga

2020.10.16. 15:07

Koronavírusos Federica Pellegrini, nem jön a Duna Arénába

Nem lép rajtkőre Federica Pellegrini a Nemzetközi Úszóliga (ISL) pénteken (ma) rajtoló második szezonjában, a Duna Arénában.

Az olaszok olimpiai és többszörös világbajnok versenyzője, Federica Pellegrini csütörtökön közölte, hogy megfertőződött. „Félbeszakítottam a szerdai edzésemet, mert rosszul éreztem magam. Elvégeztettem egy tesztet, és pozitív lett” – írta közösségi oldalán a 200 méteres gyorsúszás 32 éves világcsúcstartója, hozzátéve, hogy hétfőn utazott volna Budapestre.

„Alig vártam, hogy újra vízben legyek és elkezdjünk egy normális szezont, főleg úgy, hogy jól éreztem magam és jól mentek az edzések is. Ehelyett most megint szünetet kell tartanom és tíz napig karanténban is leszek”

– fogalmazott Pellegrini.

Az olasz úszó kedvenc számában megnyerte a 2008-as pekingi olimpiát, a 2009-es, 2011-es, 2017-es és 2019-es világbajnokságot, ezenkívül 400 gyorson is kétszeres vb-győztes (2009, 2011). Úgy tervezi, hogy a jövő évi tokiói lesz az utolsó – egyben ötödik – olimpiája.

A 10 csapatos ISL most kezdődő második szezonját a koronavírus-járvány miatt végig a Duna Arénában rendezik meg. A november 21–22-én esedékes finálénak eredetileg Tokió adott volna otthont, a szervezők azonban végül úgy döntöttek, hogy a magyar fővárosban zajlik a teljes sorozat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában