bajnokok ligája

2017.09.26. 10:10

Most kiderül, mennyire hatékony a párizsi csatártrió

A Bayern München párizsi vendégjátéka emelkedik ki a szerdai játéknap programjából a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában.

Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) controls the ball netx to Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani (C) and Paris Saint-Germain's French forward Kylian MBappe during a training session at the club's training center in Saint-Germain-en-Laye on September 21, 2017. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Franck Fife

A bajor sztárcsapat és a Paris Saint-Germain még nem találkozott egymással tétmérkőzésen azóta, hogy a francia együttes 2011-ben katari kézbe került: legutóbb a 2000/01-es BL-szezon csoportkörében mérkőztek, amikor mindkét alkalommal a hazai pályán játszó gárda diadalmaskodott.

A főpróba egyik félnek sem sikerült jól: a német bajnoki címvédő Bayern hazai pályán csak 2-2-es döntetlent ért el a Wolfsburg ellen, míg a párizsiak a Montpellier otthonában maradtak gólképtelenek (0-0).

„Nagyobb nyomást kell helyeznünk az ellenfélre, hogy több gólt lőjünk. Ez a mérkőzés sok elemeznivalót hagyott maga után” – mondta a szombati bajnokira utalva Unai Emery, a PSG vezetőedzője.

A hétvégi összecsapáson lábsérülés miatt nem játszott a nyáron rekordösszegért szerződtetett Neymar, ám a hírek szerint szerdán már bevethető lesz a Parc des Princes-ben.

A játéknap másik kiemelkedő összecsapásának a Chelsea madridi vendégjátéka ígérkezik: az Atléticónak ez lesz az első európai kupameccse új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban. Korábbi otthonában, a Vicente Calderón Stadionban 11 nemzetközi mérkőzés óta veretlen a tavaly BL-döntős spanyol együttes, amely új arénájában mindkét eddigi bajnokiját megnyerte, és még nem kapott gólt.

„A Metropolitano olyan, mint egy római kori cirkusz” – mondta a létesítmény kapcsán Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője.

Mindkét csapat jó formában várja az összecsapást: a hazaiak ebben a szezonban még nem szenvedtek vereséget, és sorozatban három győzelemnél tartanak, míg a Chelsea egymás után hét tétmeccsen maradt veretlen.

Borítókép: Neymar, Cavani és Mbappé a PSG edzésén.

AFP PHOTO / Franck Fife

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában