nem csak üres szavak

2017.10.18. 12:55

Guardiola odavan a Napoli játékától

Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője úgy fogalmazott, a kedden 2-1-re legyőzött Napoli talán a legjobb labdarúgócsapat, amellyel pályafutása során találkozott.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Oli Scarff

„Ez a győzelem azok között van, amelyekre a legbüszkébb vagyok, mert az egyik legjobb csapattal, sőt talán karrierem során a legjobbal találkoztunk” – nyilatkozta kedden a hazai pályán megnyert Bajnokok Ligája-csoportmeccs után Guardiola. Hangsúlyozta: mindez nem csak olcsó dicséret.

„A Napoli kivételes csapat, de azt játszották, amire számítottam” – tette hozzá.

A Manchester City legutóbb április 23-án veszített tétmérkőzést – akkor is csak hosszabbításban –, a Premier League-ben ugyanúgy veretlenül listavezető, ahogyan a Napoli a Serie A-ban.

Az angol csapat lehengerlően kezdte a találkozót, hiszen Raheem Sterling és Gabriel Jesus góljaival már a 13. percben 2-0-ra vezetett.

„A mérkőzést két részre kell osztanunk, az első 25 percre és a többire” – mondta a lefújás után a Napoli vezetőedzője, Maurizio Sarri.

Hozzátette, eleinte ugyanolyan nehézségekkel küzdöttek, mint a legtöbb csapat, amikor a Manchester City ellen játszik, de nekik később sikerült visszajönniük a meccsbe, márpedig erre nem sokan képesek.

Az olaszok a 38. percben kaptak először esélyt a szépítésre, de Dries Mertens büntetőjét Ederson Moraes kivédte. A Napoli a folytatásban is méltó ellenfele volt a hazaiaknak, és Amadou Diawara a 73. percben tizenegyesből betalált.

A hajrá is izgalmasan alakult, de több gól már nem született.

A City angol válogatott védője, Kyle Walker a brazil kapust, Edersont dicsérte, és köszönetet mondott neki remek teljesítményéért.

„Tudtuk, hogy a második félidőben támadni fognak, de akkor már 2-0-ra vezettünk” – tette hozzá.

A Manchester City három győzelemmel vezeti az F csoportot, a Napoli viszont csak a harmadik helyen áll, mert korábban kikapott az ukrán Sahtar Donyeck otthonában is.

Borítókép: Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a Napoli ellen vívott BL-találkozón üvölti a játékosoknak, hogy mit is kéne csinálniuk. Noha vesztesként távoztak az olaszok az Etihad Stadionból, a hazaiak trénerét lenyűgözte az ellenfél játéka.

AFP PHOTO / Oli Scarff

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában