holland válogatott

2020.09.17. 14:10

Frank de Boer lehet Koeman utódja

Sajtóértesülések szerint Frank de Boer a legesélyesebb jelölt a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, melyet Ronald Koeman az FC Barcelona kedvéért hagyott ott még augusztusban.

US Atlanta United head coach Frank De Boer reacts during their CONCACAF Champions League first leg football match against Mexico's America at Azteca Stadium in Mexico City on March 11, 2020. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pedro Pardo

A holland média arról számolt be, hogy az 50 éves szakemberrel hamarosan tárgyalást kezdeményez a futballszövetség (KNVB).

De Boer legutóbb az egyesült államokbeli Atlanta Unitedet irányította, de nem érte el a várt sikereket, így távozott. A játékosként Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes, 112-szeres válogatott szakember edzőként az Ajax-szal zsinórban négyszer volt holland bajnok 2010 és 2014 között. A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes holland válogatottnak ő volt a másodedzője.

„Azt hiszem, Hollandiában a miniszterelnöki tisztség mellett a szövetségi kapitányi poszt talán a legfontosabb”

- jelentette ki korábban De Boer.

A KNVB-nek az a célja, hogy a következő, októberben sorra kerülő válogatott meccsekig megtalálja a következő kapitányt.

A felkérést Frank Rijkaard nem vállalta, a szövetség pedig kikérte a játékosok véleményét is, akik közölték, nem szeretnék, ha ismét Louis van Gaal lenne a kapitány,

helyette Henk ten Cate – aki az MTK-val kupagyőztes volt – kinevezését javasolják.

A hollandok októberben Mexikó, Bosznia-Hercegovina és Olaszország ellen lépnek pályára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában