Premier League

2021.01.26. 09:14

Érzelmes szavakkal búcsúzott a szurkolóktól Lampard

Érzelmes szavakkal búcsúzott a szurkolóktól Frank Lampard, aki csalódott, amiért a Chelsea labdarúgócsapata hétfőn menesztette a vezetőedzői posztról.

Frank Lampard visszavonult angol labdarúgó, az angol első osztálybeli Chelsea legendás játékosa sajtótájékoztatót tart a londoni Stamford Bridge stadionban 2019. július 4-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Neil Hall

„Hatalmas és kivételes megtiszteltetés volt a Chelsea-t irányítani, egy olyan klubot, amely sokáig az életem része volt írta a 42 éves szakember Instagram-oldalán. Csalódott vagyok, hogy ebben a szezonban nem volt elég időnk a csapatot előrevinni és egy magasabb szintre emelni.”

Lampard köszönetet mondott a szurkolóknak a „hihetetlen támogatásért”, amelyet az elmúlt 18 hónapban kapott.

„Szeretném, hogy tudjátok, ez mit jelent nekem” írta.

A Chelsea sokat költött erősítésre a nyáron érkezett többek között Timo Werner, Kai Havertz és Hakim Zijes –, ennek ellenére 19 meccsen csak 29 pontot szerzett és kilencedik a tabellán, legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített. Lampard 2019 júliusa óta irányította vezetőedzőként az együttest, mellyel játékosként Bajnokok Ligáját és három angol bajnoki címet nyert, valamint a klub történetének legeredményesebb futballistája lett.

Egybehangzó brit médiaértesülések szerint Lampardot Thomas Tuchel követheti a londoni együttes kispadján. A 47 éves német szakembert december végén menesztették a francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germaintől. Tuchelt Párizsban másodedzőként Löw Zsolt segítette, és a magyar szakember úgy nyilatkozott, nagy valószínűséggel a folytatásban is marad a német tréner mellett.

Borítókép: Frank Lampard visszavonult angol labdarúgó, az angol első osztálybeli Chelsea legendás játékosa sajtótájékoztatót tart a londoni Stamford Bridge stadionban 2019. július 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában