Bajnokok Ligája

2023.04.11. 23:01

A Manchester City és az Internazionale is nagy lépést tett a továbbjutásért

A Manchester City három-, az Internazionale pedig kétgólos előnyt szerzett kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán: az angol csapat hazai pályán a Bayern Münchent múlta felül, míg az olasz együttes a Benfica otthonában diadalmaskodott.

Rodrigo, a Manchester City játékosa (k) berúgja csapata első gólját a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. április 11-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Jon Super

A nap rangadója kiegyenlített küzdelmet hozott, de a szigetországiak voltak veszélyesebbek az első félidőben, melyben a spanyol Rodri pontos és erős lövésével jutottak előnyhöz. A folytatásban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt mindkét gárda, így mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de gólt ismét a Manchester City szerzett a portugál Bernardo Silva fejesével, amihez kellett a bajorok francia védőjének, Dayot Upamecanónak a labdavesztése a saját 16-osa előterében. 

A második találattól teljesen megzavarodott a BL mostani kiírásában eddig százszázalékos Bayern, amely nem is úszta meg a harmadik gólt, melyet a norvég Erling Haaland lőtt. A különbség akár nagyobb is lehetett volna, ha a müncheniek svájci kapusa, Yann Sommer nem véd nagyszerűen.

A másik keddi találkozón az Internazionale is megnyugtató győzelmet aratott, s bár előnye kisebb, de azt idegenben szerezte Nicolo Barella góljával és Romelu Lukaku büntetőjével.

MÁRIO, Joao; BROZOVIC, Marcelo
Marcelo Brozovic, az Internazionale (b) és Joao Mario, a Benfica játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a lisszaboni Luz Stadinban 2023. április 11-én
Fotós: Armando Franca / Forrás: MTI/AP

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:
Manchester City (angol)–Bayern München (német) 3–0 (1–0)
--------------------------------------------------------
gól: Rodri (27.), Silva (70.), Haaland (77.)

Benfica (portugál)–Internazionale (olasz) 0–2 (0–0)
---------------------------------------------------
gól: Barella (51.), Lukaku (82., 11-esből)

Szerdán játsszák:
AC Milan (olasz)–SSC Napoli (olasz) 21.00
Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 21.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában