Labdarúgás

2023.03.25. 12:54

Lukaku a mesterhármasával közelebb került Puskáshoz Európa legeredményesebb játékosainak sorában

A mesterhármast jegyző Romelu Lukaku 71-re növelte góljai számát, s közelebb került Puskás Ferenchez és Kocsis Sándorhoz Európa legeredményesebb játékosainak rangsorában - írta szombati összefoglalójában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) a pénteki Eb-selejtezős meccseket értékelő anyagában.

A belga Romelu Lukaku (j) és a portugál Cristiano Ronaldo, miután Belgium 1-0-ra győzött a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Belgium-Portugália mérkőzésén Sevillában 2021. június 27-én

Forrás: MTI/EPA/AFP

Fotó: Lluis Gene

A belga támadó, aki a svédek vendégeként vívott mérkőzésen csapata összes találatát szerezte (0-3), beérte a német Miroslav Klosét, s jelenleg ötödik a kontinens legeredményesebb játékosainak örökraglistáján Cristiano Ronaldo (120), Puskás Ferenc (84), Robert Lewandowski (78) és Kocsis Sándor (75) mögött. Lukaku a nemzeti együttesben játszott legutóbbi 18 világ- és Európa-bajnoki selejtezőjét tekintve 17. meccsén volt eredményes. Maga a belga válogatott pedig megszakítás nélkül 15. Eb-selejtezőjét nyerte meg, ami megegyezik a csehek által 1995 és 2002 között elért leghosszabb győzelmi szériával.

A hollandok felett aratott kiütéses (4-0) francia győzelemből Kylian Mbappe két találatot vállalt, ezzel 38 gólossá lépett elő, s megelőzte Karim Benzemát (37). A múlt év végi katari vb gólkirálya előtt a francia eredményességi rangsorban még négyen állnak: a hollandok ellen csereként szóhoz jutott Olivier Giroud (53), aztán Thierry Henry (51), a holland kaput péntek este elsőként bevevő Antoine Griezmann (43), valamint Michel Platini (41).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában