Szaúdi Nagydíj

2023.03.20. 09:20

Alonso visszakapta harmadik helyét

Elfogadták az Aston Martin fellebbezését, így a csapat spanyol pilótája, Fernando Alonso visszakapta harmadik helyét a vasárnapi Forma–1-es Szaúdi Nagydíjon.

A harmadik helyezett Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője ünnepel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának eredményhirdetésén a dzsiddai utcai versenypályán 2023. március 19-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: -

A harmadik pozícióban célba érő kétszeres világbajnok a verseny után tíz másodperces büntetést kapott, és a negyedik helyre került, mert amikor a futam közben letöltötte a rajt után rá kiszabott öt másodperces büntetést, akkor az egyik szerelő még azelőtt ért hozzá a versenyautóhoz, mielőtt lejárt volna a büntetés.   

A csapat ezek után benyújtotta fellebbezését, melyet a döntnökök elfogadtak, mivel az Aston Martin hét olyan esetet is be tudott mutatni beadványában, amiknél a hasonló hibát elkövető csapatok pilótáit nem büntették meg.   

A versenyt Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte meg, mögötte címvédő csapattársa, a kétszeres világbajnok Max Verstappen lett a második. Alonso sikeres fellebbezése után George Russell (Mercedes) a negyedik helyen zárt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában