Premier League

2023.02.18. 20:39

A katari emír testvére ajánlatot tett a Manchester Unitedért

Katari befektetők hivatalos ajánlatot tettek az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedért.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Richard Juilliart

A United szurkolói jó ideje kritizálják a klubot 2005 májusa óta birtokló amerikai Glazer családot és tulajdonosváltást követelnek, miután a csapat 2017 óta nem nyert semmilyen trófeát. A Glazer család novemberben hozta nyilvánosságra, hogy keresni kezdte a lehetőségeket új befektetők vagy vásárlók kapcsán, a Qatar Islamic Bank elnöke - a katari emír bátyja -, Jasszim bin Hamad al-Thani pedig ajánlatot tett a teljes tulajdonrészükre. 

Ígérete szerint megszabadítaná a neves futballklubot minden adósságától, fejlesztené a többi között az egyesület stadionját és edzőközpontját, így a csapat visszatérhetne korábbi sikerességéhez. 

Az ajánlat - amelynek részleteit nem hozták nyilvánosságra - várhatóan ellenzőkre számíthat annak folyományaként, hogy az év végén rendezett katari világbajnokságot is számos kritika érte a vendégmunkások emberi jogainak megsértése miatt. 

Glazerék 2005-ben - egyes források szerint - 1,4 milliárd dollárért vásárolták meg a Manchester Unitedet, becslések alapján jelenleg legalább 6 milliárd dollár lehet a klub értéke, az ár azonban a sajtóértesülések szerint a Szaúd-arábiai érdeklődés hatására meredeken emelkedik. 

Januárban Sir Jim Ratcliffe brit milliárdos cége, a főként olajipari termékeket gyártó, profi országúti kerékpáros és vitorlás csapattal is rendelkező INEOS formálisan is érdeklődött az üzlet iránt. 

A péntek késő esti határidőig az INEOS ugyancsak benyújtotta ajánlatát, szombaton kiadott közleményében pedig bejelentette: ambiciózusak, versenyképesek, és azért szeretnének hosszú távra befektetni a Manchester Unitedbe, hogy "ismét a világ első számú klubjává" tegyék. 

A 20 bajnoki címével csúcstartó Manchester United harmadik helyen áll a Premier League tabelláján, ötpontos lemaradással a városi rivális City mögött. Vasárnap a Leicester Cityt fogadják a Vörös Ördögök, Erik ten Hag vezetőedző pedig nem szeretné, hogy a fejlemények elvonják a játékosok vagy a stábtagok figyelmét. 

"A futballra fókuszálok" - mondta a holland tréner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában