Forma-1

2022.12.08. 11:30

Zandvoortnak 2025-ig biztos helye van a versenynaptárban

A 2025-ös idény végéig biztosan a Forma-1-es világbajnokság versenynaptárában marad a zandvoorti Holland Nagydíj, a címvédő és kétszeres vb-győztes Max Verstappen hazai futama – adta hírül az MTI az F1 közleménye alapján.

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíján a zandvoorti pályán 2022. szeptember 4-én

Forrás: MTI/EPA/ANP

Fotó: Koen Van Weel

A döntött kanyarjairól is elhíresült pálya szerződésének meghosszabbításáról csütörtökön számoltak be az F1 irányítói, hozzátéve, hogy 

a holland helyszín a tavalyi és az idei szezonban is a szurkolók egyik kedvence volt. 

Verstappen népszerűségének köszönhetően telt házasak voltak a versenyek, a Red Bull pilótája ráadásul mindkét esztendőben győzött saját közönsége előtt.

VERSTAPPEN, Max
A győztes Max Verstappen, a Red Bull versenyzője a trófeával ünnepel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíjának eredményhirdetésén a zandvoorti pályán 2022. szeptember 4-én 
Fotós: Christian Bruna / Forrás: MTI/EPA

A Holland Nagydíjon jövőre már két hazai versenyzőknek szurkolhatnak majd a kilátogató nézők, a 25 éves Verstappen mellett ugyanis a 27 éves Nyck de Vries is tagja lesz a mezőnynek, ő a Red Bull tulajdonában álló Alpha Tauri istállónál vezet majd a következő idényben.

"Az elmúlt két év teltházas hollandiai hétvégéi magasra tették a lécet mind a szervezés mind a szórakoztatás mind pedig a fenntarthatóság szempontjából, és nagyon elégedettek vagyunk, hogy meg tudtuk hosszabbítani a megállapodást Zandvoorttal" 

– idézte az F1 közleménye Stefano Domenicalit, a versenysorozat elnök-vezérigazgatóját.

Jövőre augusztus 27-én lesz a Holland Nagydíj, a jegyek már most elfogytak az eseményre. A fenntarthatóság jegyében a zandvoorti hétvégére belépővel rendelkező szurkolók 99 százaléka tömegközlekedéssel, kerékpárral, vagy gyalog tud eljutni a helyszínre.

Zandvoort korábban több időszakban is szerepelt az F1-es programban, tavaly pedig 36 év szünet után került vissza a naptárba.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában