Madridi tenisztorna

2022.05.05. 17:01

Murray visszalépett a Djokovic elleni mérkőzés előtt

A skót teniszező betegség miatt nem tudja vállalni a játékot, így a szerb klasszis mérkőzés nélkül jutott a nyolc közé.

Az első két fordulóban aratott sikerét követően visszalépett a folytatástól a korábbi világelső Andy Murray a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyében. A nyolcaddöntőben csütörtökön (ma) a világelső Novak Djokoviccsal csapott volna össze.

A viadal szervezői délelőtt közölték, hogy a skót teniszező betegség miatt nem tudja vállalni a játékot, így a szerb klasszis mérkőzés nélkül jutott a nyolc közé. A csütörtöki nyitómeccset helyettük Andrej Rubljov és Dan Evans vívja majd.

Az elmúlt években komoly sérülésekkel küzdő Murray remekül kezdett a spanyol fővárosban, az első fordulóban Dominic Thiemet, a következő körben pedig a 14. kiemelt Denis Shapovalovot is legyőzte, s készülhetett Djokovic elleni 37. összecsapására.

"Ő világelső, én meg fémcsípővel játszom, úgyhogy normál esetben esélyem sem lenne ellene" - nyilatkozta még a Shapovalov elleni sikerét követően a Djokovic elleni csatáról, melyet elmondása szerint izgatottan várt. A két sztárjátékos korábbi egymás elleni mérkőzései közül a szerb 25-öt, a skót pedig 11-et nyert meg.

Novak Djokovic a madridi negyeddöntőben a Hubert Hurkacz-Dusan Lajovic összecsapás győztesével találkozik majd.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában