Úszás

2022.05.11. 17:40

Adam Peaty kihagyja a budapesti vizes világbajnokságot

A britek háromszoros olimpiai bajnokának edzés közben eltörött egy csont a lábfejében.

Adam Peaty, a britek háromszoros olimpiai bajnok úszója kihagyja a június 18-án kezdődő budapesti vizes világbajnokságot, mert edzés közben eltörött egy csont a lábfejében.

A nyolcszoros világbajnok az edzőteremben sérült meg, ezért orvosai hat hétig teljes pihenésre kötelezték. Mindez azt jelenti, hogy kérdéses az indulása a július 30-án kezdődő, Birminghamben sorra kerülő Nemzetközösségi Játékokon, valamint az augusztus 11-én rajtoló római Európa-bajnokságon.

Peaty Budapesten történelmet írhatott volna, ugyanis még senkinek nem sikerült egymást követő négy világbajnokságon megnyernie mellúszásban az 50 és 100 méteres versenyszámot is, márpedig ő 2015-ben, 2017-ben és 2019-ben is aranyérmes volt mindkét távon.

A 27 éves brit úszó a közösségi oldalán elmondta, ez az első sérülése pályafutása során.

A magyarországi vizes vb-n az úszást a budapesti Duna Arénában rendezik június 18. és 25. között.

Borítókép: Az aranyérmes brit Adam Peaty a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi 100 méteres mellúszásának eredményhirdetésén a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 26-án. Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában