Monacói Nagydíj

2022.05.30. 11:12

A versenybírók elutasították a Ferrari óvását

A csapat meglátása szerint a kerékcsere után mindkét Red Bull-pilóta szabálytalanul tért vissza a pályára.

A versenybírók elutasították a Ferrari óvását, melyet a vasárnapi Monacói Nagydíj után nyújtott be.

A csapat meglátása szerint a kerékcsere után mindkét Red Bull-pilóta, a mexikói Sregio Pérez és a holland Max Verstappen is szabálytalanul tért vissza a pályára. Az olaszok azon a véleményen vannak, hogy Verstappen azért tudta a bokszkiállás során megelőzni Charles Leclerc-t, mert a bal első kerekével érintette a kijáratnál a záróvonalat, és ugyanilyen szabálytalanságra hívták fel a figyelmet  Pérez manőverét illetően is.

A versenyt utóbbi pilóta nyerte a ferraris Carlos Sainz Jr. előtt, a harmadik helyen pedig az összetett pontversenyben továbbra is éllovas, vb-címvédő holland Verstappen végzett. Leclerc negyedik lett.

Forrás: MTI

Borítókép: A második helyezett Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője (b), a futamgyőztes mexikói Sergio Pérez, a Red Bull versenyzője (b2) és harmadik helyezett csapattársa, a holland Max Verstappen (j) Christian Hornerrel, a Red Bull csapatfőnökével a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának eredményhirdetésén Monte-Carlóban, 2022. május 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában